Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Недялко Недялков, Пик: Само тези 3 решения има право да вземе Бойко Борисов

/
/
429 Views

 

 

Кадър ФБ Недялко Недялков

Недялко Недялков от „Пик“ написа във Фейсбук нещо като програмен коментар, който очертава възможните тежки решения, които ще вземе Борисов в следващите дни.

Advertisement:

Не става въпрос за оставка.

Недялков вижда бъдещите решения на Борисов като разчистване на блокадите от протестиращите дори с водни оръдия, да се разправи с Радев като му направят импийчмънт и да се върне извънредното положение за коронавируса още от семптември с карантина

 

 

 

 

Ето какво пише собственикът на емблематичната проправителствена медия „Пик“:

„Време за техните усмивки и моите решения“, каза онзи ден Борисов, докато се снима с внуците си в Банкя.

Днес от джипката отноно намекна за прословутите „решения“. Те щели да станат ясно до два-три дни. И щели да „успокоят хората“.

 

 

 

 

 

 

Енигматичните намеци на Борисов изостриха нервите на публиката. Превъзбудиха такива като Христо Иванов – Маджото, който взе, че се видя министър-председател.

Според мен има само три спешни, възможни, логични и житейски правдиви решения, които може да вземе Борисов.

1. Да възстанови реда и законността по улиците, кръстовищата и магистралите в републиката.

Не ме интересува как ще се случи това – с преговори, с молби, със заплахи, с водни оръдия, със сълзотворен газ, с друга хитрост. Хората на София имат право да се придвижват свободно по Конституция.

А като премиер Бойко Борисов е длъжен да спазва Конституцията.

Пълна идиотщина е властта, вместо да разгони метежниците, да им подсигурява битовите удобства. Да слага химически тоалетни и да прокарва ток по барикадите. Да ги охранява ревностно от гнева на шофьорите.

2. Да инициира старта на процедура по импийчмънт на президента Радев в парламента. За целта са нужни подписите на 60 народни представители.

Тук веднага ще се опонира, че нямало смисъл. Как щели да се съберат 160 депутати, които да гласуват отзоваване на Радев?

 

 

Има как. Съвсем не е сигурно, че ДПС няма да подкрепи ГЕРБ и Патриотите. В последно време Радев открито се заяде с Ахмед Доган и Делян Пеевски. От друга страна Веселин Марешки съвсем директно иска оставката на Радев, така че гласовете на „Воля“ също са подсигурени.

Процедурата по импийчмънт би имала и огромен международен отклик. Тя задължително трябва да се проведе в присъствието на посланиците от ЕС и САЩ, както предложи Георги Маркон. Това ще влезе в новините на всички световни медии, ще официализира идеята, че Румен Радев осъществява криминален пуч, финансиран от подсъдими олигарси.

 

 

3. Да възстанови поетапно карантинните мерки, свързани с коронавируса. Националният оперативен щаб на генерал Мутафчийски да влезе отново в пълномощията си и да дава ежедневни брифинги. Ако трябва, от септември да се върне и извънредното положение.

Никъде не е толкова разпасано, колкото тук. Това е известно на всички, но предпомитаме да се правим на три и половина. Смъртните случаи растат с всеки ден, отделенията се препълват, лекарите се задъхват и роптаят. До октомври ще е страшно.

А здравето на българския народ трябва да е приоритет на министър-председателя. То е над всякакви либерални извращения, над всякакъв толеранс към тъй наречения „протест“ и вандализма по улиците.

 

 

Ясно е, че и трите решения са трудни. Непопулярни дори. Тежки. Но Борисов е поел отговорност и е длъжен да работи по закон. И според интересите на МНОЗИНСТВОТО от българските граждани, както повелява демокрацията.

Всяка абдикация сега е равносилна на национално предателство. Вероятно е политически, еректорално и партийно оправдана, но дали е морална?

Нека емоциите останат на страна. И егото. Нека се прецени математически – ще живее ли този народ, или ще мре, както пророкува генерал Мутафчийски.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar