Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Нидал Алгафари нападна Кирил Петков: Малко човече с комплекс

/
/
2 Views

Булфото

ПР експертът Нидал Алгафари нападна много настървено Кирил Петков и го нарече „малко човече“ спрямо Слави Трифонов.

Advertisement:

Атаката на Алгафари е и индиректно срещу президента Радев, който го назначи за икономически министър в първото служебно правителство.

Припомняме, че Алгафари беше в щаба на опонента на Радев Атанас Герджиков.

Ето какво пише той:

„Приятели,

спомних си някаква, поредна реплика издънка, на „най-добрият министър“ на Радев, човекът докарал страната ни до дъно на невиждана икономическа, Петков. Репликата е относно Слави Трифонов, че е някакъв певец. Изгледах за пореден път, концерта на този някакъв певец, пред някакви си там десетки хиляди, които плачеха и пееха с него и се замислих, „най-пишман“ министър-председателят на Република България дали има представа кой и какво е Слави Трифонов, спрямо него? За това ще си позволя да споделя песента на Слави – „Жива рана“!Същият този „Просто Киро“ с неговата впечатляващо никаква биография да се упражнява на няколко пъти с обидни квалификации насочени към Бойко Борисов, който беше главен секретар на МВР, кмет на София – избран с впечатляващ резултат, министър-председател, най-дълго управлявал Република България след смяната на властта през 10.11. и „Просто Киро“ и лидер на най-голямата и силна партия в страната. Харвардската издънка злослови и по адрес на онзи, който го инсталира във властта, който, добър или лош, е избран с толкова гласове, колкото нито Кире нито Ленка могат да преброят.

Какво ще рече това?

Комплекс на малко човече. Напомня ми героя на Елин Пелин Душко Добродушков и Акакий Акакиевич* на великия Гогол.“

Акакий Акакиевич е главен герой в „Шинел“ на Гогол. Акакий е дребен чиновник в „един департмент“. Основното действие се развива около това, как Акакий събира пари за нов шинел, за сметка на много други лишения, как му го взимат насила и как след това той умира. В тази повест предметите се превръщат в цел в живота на хората. Наглед посредствена и неангажираща творбата е далеч по-всеобхватна. Тя е посветена на това, каква е ролята на второстепенните герои в социалната ситуация в Русия. Акакий е олицетворение на малкия човек, подритван и пренебрегван от всички останали. Фразата „Оставете ме намира, защо ми се присмивате?“ е достатъчна да събуди умиление и в най-сдържаните читатели. Шинелът, така дълго желан, впоследствие постигнат, и за почти отрицателно време – загубен от героя, се превръща във фикс идея за Акакий. Дори и след смъртта си той продължава да бъде движен от копнежа си по неговото притежание. Крадейки чуждите, той се мъчи да възстанови своя, но порочната заобленост на сцената създава илюзията за онова загубено, чиято възвръщаемост не би могла да бъде постигната чрез постигане на лична драма у нечия друга съдба. Макар Гогол да не е назовал това гласно, той говори именно за безмълвния копнеж на малкия човек. Как личната драма, колкото и малка да е тя в очите на другите, се превръща в епицентър на едно съществуване, което в един момент се обезсмисля поради липсата на чисто материална обоснованост. Част от съвременниците и критиците характеризират „Шинел“ като посредствена творба, а други категорично я определят като един от шедьоврите в жанра на кратката повест. Дълбоко между нейните редове се чете житейска истина, приложима за всяка една действителност и за всеки един малък човек, независимо на коя държава е поданик той.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar