Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Нидерландски бизнесмен: Ако това правителство остане на власт, ще разпише смъртния акт на България

/
/
735 Views

Кадър Евроком

‘Ако това правителство остане на власт, ще разпише смъртния акт на България. Защото ще разпише 100 концесии за експлоатация на подземни богатствата. Това ще доведе до колосално замърсяване на природните ресурси. Като общество трябва да осъзнаем, че страната има огромни природни богатства – водата, земеделската земя, гората. Тези ресурси са вечни при отговорно отношение. Имаме потенциал да храним половин Европа, а сега не можем да храним себе си“. За това алармира нидерландският бизнесмен Патрик Смитьойс, който от години живее и прави бизнес в България.

Advertisement:

Той бе гост в предаването „Честно казано с Люба Кулезич“ по ТВ Евроком, цигиран от „Факти“.

Каузата, с която се е заел той сам е нарекъл: „Войната за българските подземни богатства“. 

Който в България се хване с каузи е обявен за терорист. Аз не съм против да се възползваме от природните и подземните богатства, но не му е дошло времето, защото ние нямаме още технология да ги извличаме без да вредим на природата. Освен това нямаме правителство, което да разпределя богатствата да са в полза на обществото“, обясни предприемачът.

Смитьойс разказа още, че новата концесия за злато е до Павел баня, а това означава, че балнеологичния оазис ще изчезне като такъв, защото според информацията от концесионера, там за експлоатацията на подземното богатство ще се използва много уран.

Нищо хубаво и благородно няма да никне, камо ли да цъфти в България, докато ламята е жива. Развитието на България ще е на приливи и отливи. Вярвам, че сега сме в най-дълбокия отлив. Сигурен съм, че хората и утре биха се мобилизирали, но и утре да трябва да излязат няма за кого да гласуват“, смята Патрик Смитьойс.

Целия разговор на Люба Кулезич с Патрик Смитьойс можете да изгледате след 39:35 във видеото:

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar