Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Никаква оставка не предвижда Борисов. Създават поредна чиновническа структура. Чисто нова агенция

/
/
478 Views

Бойко Борисов изобщо не се готви за каквато и да е оставка.

Но се предвижда поредно раздуване на административния щат със създаване на чисто нова агенция

Advertisement:

Правителството изненадващо реши да направи още една административна структура – Агенция за научни изследвания и  иновации. Ходът е неочакван – в предварително обявения дневен ред на днешното заседание на МС нямаше такава точка, пише Сега.

Не става ясно защо е необходимо да се прави поредна чиновническа „шапка“  – при положение че съществуващите агенции не са доказали, че са особено полезни и ефективни в ресорите си, а по-скоро са извори на скандали за пилеене на държавни пари, за нечестни общетвени поръчки, за шуро-баджанашки назначения и незаслужени бонуси.

 

 

 

„Мотивите“  за създаването на още една държавна агенция – специализиран орган към МС – са съвсем оскъдни. Тя ще „разработва и изпълнява политиката по научни изследвания, иновации и трансфер на технологии в Република България“, гласи съобщението на правителствената информационна служба. Изобщо не е ясно колко души ще се трудят в новия държавен орган и какво ще струва това бюджета. Не е ясно и дали агенцията ще погълне същестуващия си от години Национален иновационен фонд или той ще продължи самостоятелния си живот.

Очаква се административната „шапка“ да „обедини и концентрира усилията на българските институции в области като приложни научни изследвания, подкрепа на иновации и иновационната инфраструктура, взаимодействие между наука и реален сектор“, пише в прессъобщението, като се уточнява, че до два месеца правителството ще одобри правилник за устройството на новата структура.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar