Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Никой не можа да спре президентът Радев да се качи на Шипка и да почете героите въпреки наложената забрана

/
/
364 Views

кадър bTV

Управляващите се повториха срамния сценарий от 3 март, целта на отмяната на честванията беше президентът да не се качи на Шипка и да не говори. Това коментира пред журналисти президентът Румен Радев, който изкачи историческия връх за да почете паметта на героите, участвали в Шипченската епопея преди 143 години. Официалните чествания бяха отменени заради мерки разпространението на коронавируса.

Advertisement:

„Ако властта беше толкова загрижена за здравето на хората, нямаше да проведе своето масово партийното струпване преди седмици“, каза още Радев.

„На някои явно им харесва да забраняват събирането на свободни хора, но това няма да се получи. Всеки български гражданин има правото да изрази своята свободна воля и да почете този празник“, каза президентът по повод въведените противоепидемични мерки, ограничаващи провеждането на празника.

„Мафията се опитва да вкара България в глух коловоз“, подчерта той. В отговор на журналистически въпроси, Радев отговори, че предложенията на Бойко Борисов за Велико Народно събрание и нова Конституция са само опити за печелене на време. По мнението на държавния глава става въпрос за личното оцеляване на премиера. Президентът определи предложения проект за нова Конституция като „неграмотни брътвежи“.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar