Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Николай Бареков пред Факти.бг: С политическата кариера на „Бъдещия премиер“ Христо Иванов е свършено. Борисов балансираше между Доган и Прокопиев

/
/
342 Views

 

Днес в 11:30 часа бившият евродепутат Николай Бареков организира протест пред имот на бизнесмена Иво Прокопиев в местността Буджака край Созопол. Свързахме се с него за коментар върху протеста, пише факти.бг.

 

 

 

Какво ни каза той, четете в следващите редове:

Advertisement:

– Как плажувахте днес на Буджака пред имота на Прокопиеви, дойдоха ли поне толкова хора, колкото на „Росенец”?

– Със сигурност дойдоха повече хора отколкото на „Росенец” сега. Сега на „Росенец”, третия път мисля, че бяха организирани партийни агитки –  бяха хора, които бяха докарани с автобуси от Христо Иванов и г-н Прокопиев и от Ахмет Доган. Докато при нас бяха хора със собствен транспорт, организирани във Facebook – само и изключително по Facebook сме комуникирали. Хора, които познавам – някои са ми приятели, а сред тях имам и политически противници. Имаше хора например от партията на г-н Костов, имаше хора от СДС, имаше и от БСП, защото протестът просто е граждански. По-скоро дори не партиен, а бих казал – антипартиен протест.

 

 

 

Ние се събрахме около двайсетина автомобила с хора, включително и жени, включително и бременни и общо взето сме си направили плакатите вкъщи снощи. Нямал съм някакви кой знае какви очаквания. Със сигурност мога да кажа само, че ако го бяхме направили в 18:00 часа, след края на работното време, щеше да дойде и много повече народ от самия град Созопол, защото презастрояването с бетон там вече е огромен проблем.

Сега на място констатирах аз, че семейство Прокопиеви – да са живи и здрави, са си направили отходната тръба, тоест – от тоалетната, директно да се излива в морето. Директно с канализация, с контейнер в двора и от там събраното се излива в морето. Утре ще я снимаме с лодка от морето.

 

 

 

– Какво се надявахте да постигнете с протеста днес?

-Постигнахме, че се чу нашия глас. Искаме законност, нищо повече. Ние нито искаме да сваляме партия, нито да издигаме партия. Разбира се, аз се надявам г-н Христо Иванов да дойде, защото той има да отговаря на много неудобни въпроси. Един от тях е каква е разликата между „Росенец” и между „Прокопиев сараи”.

На мен има две личности в България, които задкулисно разделят българската нация и то я разделят културологично и политически. Това са Иво Прокопиев и г-н Доган. Аз смятам, че тези хора наистина делят баницата в последните години. Баницата не в ръцете нито на Доган, нито на Прокопиев. Ще се аргументирам защо – защото г-н Борисов 12 години балансира между тях. Той управлява през цялото време задкулисно с ДПС, а всъщност пред кулисите управляваше изцяло с Прокопиев. В първото му правителство бяха министри на Прокопиев, а във второто беше г-н Христо Иванов – г-н „Бъдещия премиер”.

– Смятате, че той ще бъде издигнат?

– Смятам, че с политическата кариера на г-н Христо Иванов е свършено след срещата му с Ламбовски на Орлов мост. Това е моето откровено мнение.

 

 

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar