Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

НИМХ предупреди: Опасно явления тази нощ смразява цяла България

/
/
513 Views
Advertisement:

Със силен до бурен вятър от северозапад нахлува студен фронт, който до вечерта ще обхване цялата страна.

Малък Сечко ще напомни за себе си. През деня ще бъде все още необичайно топло, максималните температури ще бъдат между 13 и 18 градуса. Вечерта, с настъпването на студен въздушен фронт от Украйна, ще настъпи рязка промяна. Температурите ще се понижат с около 20 градуса, които, поради рязката температурна разлика, ще се усетят осезателно. За цялата страна е в сила жълт предупредителен код за силен вятър, четем от сайта на НИМХ.

Advertisement:

През нощта валежите в централните и източните части на страната ще преминават в сняг, в неделя ще натрупа 10-15 см нов сняг в западните части. В петък ще бъде ветровито, а температурите ще са значително по-ниски от предишните дни; минималните ще са между минус 8° и минус 3°, а максималните – от минус 3° – минус 4° в Северна България до 3°-4° в Южна. Валежите навсякъде ще спрат, а облачността ще се разкъса.

 

 

 

В събота вятърът ще отслабне, но ще остане от северозапад. В неделя вятърът ще се ориентира от север-североизток; ще бъде облачно, слаб сняг ще превалява на места в Южна България. През първите дни на следващата седмица вятърът в Източна България ще се усили и ще нахлуе още студен въздух. Облачността ще е променлива, на отделни места ще има и слаби превалявания от сняг.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar