Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Нинова от парламентарната трибуна: ГЕРБ залагат мини за 10 години, правят подарък на концесионера на летище София

/
/
258 Views

снимка Булфото

Остри критики понесе ГЕРБ на днешното парламентарно заседание от страна на Корнелия Нинова. „В края на 10-годишно управление ГЕРБ залагат мини, които ще гърмят в следващите 10 години“, заяви Нинова от трибуната.

Advertisement:

Нинова хвърли нова порция критиките към управляващите заради концесията на летище „София“, срещу която опозицията се бори от години, и припомни позицията на левицата стратегическите обекти за националната сигурност да влязат в забранителен списък за приватизация, пише БГНЕС.

„През месец май 2020 г. концесионерът потвърди ангажиментите си по договора за инвестиции, за работни места и за инфраструктура. Сега имаме въпрос към премиера Борисов – вярно ли е, че въпреки това потвърждение на ангажиментите, Министерският съвет се готви да отложи изпълнението на задълженията на концесионера с 10 години, но не и на правата му? Ако е така, концесионерът ще влезе във владение и ще започне съкращаване на работници. Ще се повишат летищните такси, които ще плащат пътниците“, смята Нинова.

Тя даде за пример заповед на изпълнителния директор на столичната аерогара, издадена през октомври 2020 г. и публикувана на сайта на летището, от която става ясно, че таксата „пътник“ по международна линия се увеличава от 7 на 11 евро. За дете тя става от 3 евро на 5,83 евро. Такса „сигурност“ се увеличава с цели 94,6%.

„Така 10 години концесионерът ще печели и няма да направи и 1 лев инвестиции, които са негово задължение по договор. Този случай може да е емблема на управлението на Борисов“, каза още лидерът на БСП. Според Нинова правителството се готви „да направи подарък“ на фирмата-концесионер, отлагайки задълженията ѝ с 10 години. Ето защо тя попита: „На колко малки и средни български фирми отложихте задълженията за 10 години, заради COVID-кризата? На нито една“.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar