Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Нинова: Разумът надделя, минималната заплата става 850 лв. от 2023 г.

/
/
204 Views

Кадър Нова тв, архив

От 1 януари минималната заплата да се смята по формулата – поне 50% от средната или 850 лв. Тази промяна в Кодекса за труда прие единодушно на първо четене социалната комисия в парламента. Предложението е на БСП. Сега тя е 710 лв. След удръжките хората на минимална заплата сега взимат чисто 549 лв., пише bgonair.bg.

Advertisement:

 

 

„Разумът надделя. Благодаря на всички парламентарни партии за подкрепата Социалната комисия в парламента прие минималната заплата да стане 850 лв.“ Това написа във Facebook лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Разумът надделя. Комисията по труда, социалната и демографската политика ЕДИНОДУШНО прие на първо четене предложението на БСП минималната заплата да стане 50% от средната. За 2023 г. това означава 850 лв. Благодаря на всички парламентарни партии за подкрепата. 500 000 работещи бедни ще почувстват грижата ни за тях. Нека бързо да приемем закона и на второ четене. Тогава на служебния кабинет на президента Радев, който беше против това увеличение, няма да му остане нищо друго, освен да изпълни решението на парламента“, написа още лидерът на БСП.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar