Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Нинова: Ще задържим мандата до 10-15 септември без подкрепа

/
/
1002 Views
Advertisement:

Advertisement:

Кадър видео БНТ

„За правителство трябват 121 гласа. Ние разбираме своята тежест, че имаме само 36 и че трябва да търсим съюзници. Обърнахме се към новите партии – „Има такъв народ”, „Демократична България” и „Изправи се БГ! Ние идваме!”. Поставихме си две цели – да направим редовен кабинет, за да посрещне кризите и мнозинство, което да продължи промяната на модела на управление на ГЕРБ”.

Корнелия Нинова заяви още, че БСП ще задържи мандата за съставяне на правителство, получен от президента Румен Радев в разумен срок – до 10-15 септември, ако не получи подкрепа от другите политически сили.

 

Тя говори с журналисти преди срещата в Народното събрание с представители на „Изправи се БГ!Ние идваме!” за консултации за подкрепа за кабинет, пише Вести.

 

 

„Разбира се, всяка партия е в правото си да вземе своето решение. Сигурно те са се съобразили с волята на техните избиратели. Волята на нашите е да стигнем до разбирателство и да има редовен кабинет”, подчерта Нинова.

По нейните думи ако БСП върне мандата веднага, президентът трябва да разпусне Народното събрание и да насрочи нови избори.

 

„Така ще оставим пенсионерите без преизчисляване на пенсиите, работниците без обезщетения, ако се наложи затваряне, болните без ремдесивир, който липсва, лекарите без 1 000 лева на първа линия, както и полицаите без средства за охрана на границата”, отчете Нинова.

Нинова се обърна към Бойко Борисов, който вчера е призовал БСП да върне мандата, защото останалите партии не желаят да разговарят със социалистите.

„Г-н Борисов, преди да давате оценки на другите партии си отговорете на въпроса защо никоя от партиите не желае да разговаря с ГЕРБ и кой днес е в тотална изолация? Имаме избор – или веднага да върнем мандата, ако днес за последно чуем, че няма да има подкрепа или да проявим отговорност и да го задържим докато не намерим отговор на тези най-важни въпроси за българския народ. Ние избираме второто”.

Нинова призова всички партии публично да заявят позицията си дали искат редовен кабинет и ако не искат, защо.

Тя също така обясни, че не е посещавала офисите на Слави Трифонов.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!