Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Нинова: 6500 лв за второ и трето дете

/
/
5239 Views
Advertisement:

Advertisement:

Кадър видео Нова ТВ

Социалистите предлагат плащане на еднократна помощ за второ и трето дете от по 6500 лева, което засяга 12 хиляди семейства, както и за началото на учебната година да се отпусне помощ за деца от 2 до 4 клас от по 250 лева.

БСП внесе своите предложения преди окончателното приемане на бюджета, а лидерът на партията Корнелия Нинова призова за разум и отговорност при актуализацията на макрорамката, а не предизборно наддаване.

 

Целта на предложния ни да помогнем на хората при скока на цените, обясни тя.

Соцлидерката увери, че всички предложения на левицата са пресметнати до стотинка и са напълно обосновани заради трите кризи, които се задават. Левицата смята, че могат да се орежат някои предвидени разходи и да се увеличи приходната част в бюджета, пише Днес.

Предложенията на БСП са след срещи със синдикати, браншовите организации, НЗОК.“Това е общ продукт и те са от името на всички тези хора“, увери червената шефка.

Поправките в бюджета целят да помогнат на 9 групи – млади семейства, деца и ученици, пенсионери, самоосигуряващите се лица, дейци на културата, здравната система, бизнеса, МВР и отбраната, общините.

Еднократна помощ за самоосигуряващите се в размер на една минимална работна заплата от 650 лева. Втората година на майчинството да стане 650 лева, искат още от БСП.

„Тези 120 милиона лева, които са в актуализацията на служебния кабинет, не са уточнени за какво ще се използват, а след срещата с БЛС правим разбивка за какво да се използват. Допълваме и разходи за медицински консумативи за училищата“, каза Нинова.

Отделно от БСП искат да се отпуснат допълнително средства за противодействие на мигрантския натиск, за да се гарантира сумата за заплатите за ноември и декември.

„Субсидията за сценичните изкуства е достатъчна за септември, но не и след това и заради това внасяме предложение за увеличение на средствата им и компенсация за скока на тока за държавни и регионални институти“, допълни Нинова.

Друго искане на БСП е мярката 60:40 да стане 80:20.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!