Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Нова заповед: В заведенията само половината клиенти и на 2 метра разстояние един от друг

/
/
322 Views

След като здравният министър въведе нови правила за носене на маски от тази сутрин, днес той обяви още една нова заповед, която засяга заведенията. Според нея клиентите трябва да са на разстояние 2 метра един от друг или в тях да се допускат само половината от клиентите.

„Разчитаме така да прекъснем епидемиологичния път на заразата. Другата седмица във вторник ще има среща, след която ще станат ясни още допълнителни мерки, заяви здравният министър Костадин Ангелов, цитиран от dnes.bg.

Advertisement:

„Ситуацията не е нова за нас, но нашия бранш няма да издържи затваряне като през март. Затова сме съгласни на всякакви компромиси. Другата седмица ще предложим мерки от наша страна, ако се налага“, заяви Ричард Алибегов от Асоциацията на заведенията.

Собствениците на заведения лесно ще могат да контролират колко души могат да влязат според квадратурата си.

Контролът ще бъде засилен още повече. РЗИ и полицията обикалят почти всички нощни заведения в страната. Всички проверки завършват със санкции, където не се спазват мерките. Първо глоба, после затваряне за 3 дни и накрая пълно затваряне. Ако ние постигнем 80-90% да се спазват мерките, ще постигнем ефект. Другите ще ги санкционираме. Целта е голямата картина, сигурен съм, че не всички ще ги спазват, но нека не се вглеждаме в изключенията, заяви проф. Ангелов.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar