Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

НОИ: Новите пенсии ще са по-малки

/
/
1940 Views
Advertisement:

Advertisement:

НОИ обяви, че размерът на средния осигурителен доход за страната за юни 2021 г. е 1138,18 лв. Определеният средномесечен осигурителен доход за страната за посочения период служи при изчисляване размерите на новоотпуснатите пенсии през юли 2021 г., съгласно чл.70, ал. 3 от Кодекса за социално осигуряване. Така новоотпуснатите пенсии може да се окажат по-ниски.

Средномесечният осигурителен доход за страната за периода от 1 юли.2020 г. до 30 юни 2021 г. е 1124,56 лв. За май 2021 г. той бе 1179,80 лв., при 1157,26 лв. за април, предава „Монитор„.

„Много се страхувам, ако не се актуализира бюджетът, но не за правителството, а за всички хора, които ще очакват подкрепа“. Това пък каза пред Нова тв министърът на икономиката в служебното правителство Кирил Петков.

„Аз и служебното правителство искаме да накараме народните представители да разберат колко е важно да комуникираме по правилния начин и колко е важно да актуализираме бюджета. Дебатът трябва да стане тази седмица, защото нямаме време. Ако не актуализираме бюджета, 430 млн. няма да влязат в българския бизнес, ако дойде следващата вълна.

Миналата вълна сме помогнали на 300 000 служители в българския бизнес. Ако сега нямаме пари за такава помощ, българските фирми ще трябва да се оправят сами, независимо каква е COVID кризата. За лекарите на първа линия е същото – ако не им дадем тези 1000 лв. за първа линия, как да очакваме тези хора да се борят от сутрин до вечер. Актуализацията на пенсиите също. Борим се със задачи, които си даваме и които могат да имат голям ефект. Представете си, че тези 3 млн. бежанци тръгнат към Европа, а ние не сме актуализирали бюджета и декември месец дори няма пари за българските полицаи“, посочи Петков.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!