Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

НОЩ: Ваксинираните не умират

/
/
392 Views

Кадър БТВ

14 заразени има в социален дом в Добрич след втората доза, защо – отправи въпрос към здравния министър журналист по време на редовния четвъртъчен брифинг на НОЩ.

Advertisement:

„Ваксинираните и преболедувалите винаги могат да са носители на вируса. Ваксинираните могат да пренасят, но не се разболяват тежко и не умират. Всеки, който е ваксиниран и е преболедувал, е добре да носи предпазни средства. 14 човека от заразените са ваксинирани. Само двама са проявили клинична картина. Неваксинираните имат по-сериозна клинична картина. Ваксинираните са предпазени от тежко боледуване. 25 969 са ваксинираните лица. Членове на СИК – 11 070,  2 028 журналисти.

На 12 часа следим каква е тенденцията за мерките, хората да бъдат спокойни, мерките са навременни, ако не бяха, можеше да е по-различно.

 

 

Очаквам ако се стигне до съгласие, да имаме допълнителни дози ваксини в началото на април. Всички държави участват в проекти за нова ваксина. Производството е многостъпален процес и на всеки етап може да се използва даден завод в ЕС. Българска ваксина не може да се появи веднага. Това е европейска инициатива.

Когато се говори за ваксина, трябва да се каже, че има проверка за имуногенност – БАН не са напавили това все още.

Ще създадем съвет от професионалисти за многото родилки и бременни, които са положителни в момента. Нямаме притеснения, но трябва да се вземат бързи решения. Всичко е въъзможно да решим за детските градини.

България и преди Ковид беше първа по смъртност заради сърдечносъдови и ракови заболявания. Реализира се проект на национално ниво с оборудване за диагностика на онкологични заболявания. Подобрена е ранната диагностика.
Много малко хора стигат до навременна помощ, прави се национална програма с референтен център за бърза намеса.“ – обясни здравният министър.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar