Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

НОЩ връща тежките мерки в цяла България

/
/
262 Views

Тази новина е в развитие! Очаквайте Актуализация! 

Връщат се тежките мерки в цяла България.

Advertisement:

Влизат в сила от Понеделник! 

Мерките ще останат в сила десет дни и идват на фона на хилядите нови случаи на COVID-19 на дневна база и рекордния брой хоспитализирани в болниците в цялата страна.

Затварят се заведения, фитнеси, молове и големи търговски нехранителни магазини над 300 кв. м. от понеделник. Забраняват се и обществени прояви на закрито. Освен това се затварят казина, танцови зали, театри и други места за културни мероприятия. Това съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов на редовния брифинг на Националния оперативен щаб.

Преустановяват се посещенията в: 

– заведения за хранене и развлечение

– игрални зали и казина

– фитнес центрове и зали за групови занимания

– всички културни мероприятия – кина, музеи и и др.

– екскурзии, групови туристически пътувания;

– масови обществени мероприятия на открито;

– учебни занятия в училища и центрове за личностно развитие;

 

 

 

 

– учебния процес в университетите, с изключения;

– посещенията в детските градини

Очаквайте подробности!

Продължават да се увеличават случаите, моля да не се превръща в педизборна кампания пандемията, заяви здравният министър Костадин Ангелов на брифинга на НОЩ в четвъртък и добави:

„Призовавам политическите лидери да предприемат необходимите действия, за да докажат грижата си към всеки отделен човек в страната.

Преустановяват се посещенията във всички заведения за развлечение и хранене по член 124 от закона за туризма. Само доставки за дома и офиса може. Собствениците ще организират дейността си по стаи в хотелите. Преустановява се посещения в игрални зали и казина. Спират тимбилдинги и културно-масови мероприятия.

Спираме търговски обекти над 300 квадратни метра, освен супермаркети и хипермаркети. Преустановяват се посещения в молове и други търговски центрове. Ще има достъп само до банки, аптеки и доставчици на специфични услуги. Спират семинари, конкурси, обучения и други обществени мероприятия. Без фитнес центрове и зали и плувни комплекси. Стоп на кина, музеи, галерии, концерти. Не се допускат събирания и тържества от частен характер над 15 човека. Всички колективни мероприятия ще се провеждат без публика. Без групови екскурзии. Забраняват се празненства и на открито. На пазари и тържища ще има еднопосочно движение и дистанция. Защитните маски там са задължителни, покриващи носа и устата.

Преустановяват се учебните занятия в присъствена форма в училища и центрове. Към онлайн обучение ще се премине след решение на министъра. Спират заниманията и в университетите. Ще има само изпити при строги мерки. Преустановяват се посещения в детски центрове. Предстои заповед още днес. Целта е контролът да продължи да бъде ефективен. Без да стигаме до лошите спомени от октомври и ноември“ – заяви министърът.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar