Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Обединеното кралство плаща на чужденците да се прибират по домовете си

/
/
472 Views
Advertisement:

Великобритания дава пари на чужденците, дошли от страните в ЕС, да си ходят у дома. Това поощрение се плаща няколко месеца преди да изтече крайният срок за кандидатстване за уседнал статут, съобщава „Гардиън“, предаде „Монитор“.

От 1 януари граждани от ЕС тихомълком са добавяни в правителствена схема за доброволно завръщане в страните, от които идват, като им се предлага финансова помощ, пише „Гардиън“. Плащането включва цените за билети и до 2000 паунда подпомагане за установяване обратно у дома. Схемата цели оказване на помощ на имигранти в Обединеното кралство да напуснат доброволно.

Advertisement:

 

 

 

 

Работещите в организации, които помагат на по-уязвимите граждани на ЕС на Острова, заявиха, че предлагането на пари за завръщане по родните места противоречи на твърденията на правителството, че прави всичко възможно да насърчава хората да се регистрират за статут на уседналост. Крайният срок за подаване на документи за такъв статут за пребиваващите в Обединеното кралство европейци изтича на 30 юни.

Разпространената информация от „Гардиън“ идва след предупреждение по-рано от Общия съвет за благоденствие на имигрантите, че хиляди ключови европейски работници рискуват да загубят законното си право да останат в Обединеното кралство. В доклад на организацията се казва, че хиляди европейски граждани, които в момента работят в домове за социални грижи или в здравеопазването на предна линия в борбата срещу коронавируса, а също в строителството, производството и селското стопанство, могат да загубят полагащия им се законно статут и да бъдат принудени да напуснат страната.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar