Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Обезобразиха колата на българин с украинска регистрация

/
/
2975 Views

Обезобразиха колата на българин с украинска регистрация | Vchas-  Информационен портал

В омразата си много нашенци са готови да навредят на всеки нормален човек, с цялата си „креативност“, с която разполагат.

Автомобил с украинска регистрация беше белязан със символът Z в Добрич. Сигнал до “Нова Варна” изпрати потърпевшият, който заяви, че въпреки, че със съпругата си е избягал от войната, не се чувства в безопасност в България

Advertisement:

“Колата ми с украинска регистрация беше надраскана с фашистки знаци в центъра на родния ми град Добрич. Подал съм жалба в МВР Добрич. Жена ми е украинка. Ние избягахме от войната в Украйна, а даже в моята родна страна не се чувстваме в безопасност. Това не е единичен случай – има откраднати автомобили с украинска регистрация и много украински регистрационни номера. Това е недопустимо в европейска страна!”, пише до “Нова Варна” потърпевшият.

От полицията в Добрич също потвърдиха за случая. На 1-ви април в Първо РУ в Добрич 51-годишният мъж е съобщил, че за времето от 20:00 часа на 31-ви март 2022 г. до 10:00 ч. на 1-ви април 2022 г., неизвестен извършител е напръскал със спрей личният му лек автомобил “Тойота” с украинска регистрация.

Автомобилът е бил паркиран на улица “Георги Кирков” в Добрич. По него няма други увреждания и няма сключено автокаско.

Образуваната преписка е изпратена в Районна прокуратура Добрич с мнение за образуване на досъдебно производство.

Символът Z стана все по-популярен заради войната в Украйна. За пръв път знакът беше забелязан върху руска военна техника в края на февруари, няколко дни преди началото на войната. Целта му е да демонстрира подкрепа за руската военна агресия срещу Украйна. За несъгласните с войната в Русия той означава заплаха.

Много хора сравняват знака Z и с употребата на свастиката като нацистки символ. Украинският министър на отбраната Олексий Резниковпубликува изображение с две кръстосани букви Z, които формират нацисткия символ.


Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar