Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Обмислят забрана на хората над 65 години да излизат от къщи

/
/
448 Views

На този етап не се налага затягане на мерките или поставяне на нови такива, а е важно да се спазват вече наложените такива. Това заяви в ефира на Нова тв главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

На въпрос ще се постави ли мярка за маски на открито, той отвърна: “Всичко е на масата и всичко се обсъжда. Разбира се, щом всички други страни въвеждат мерки, и ние ще го обсъдим. На този етап не се налага коренна промяна в мерките”. “Все повече си мисля, че не е идеята да се слагат нови и нови мерки, а да се спазват старите.

Advertisement:

Ако не се спазват мерките, каквото и да правим, ефектът няма да е необходим”.
По темата ще се стигне ли до забрана само за възрастните хора да излизат от вкъщи, заяви: “Виждате, че в групата на починалите голяма част са хора над 65 г. И двата варианта са възможни. Не са много леки, защото създават затруднения на семействата. Ако го наложи ситуацията, ще го направим”.

 

 

 

По думите му кихането само по себе си не е симптом на коронавирус, тъй като сме в разгара на много други респираторни инфекции и се среща често. “Симптомите са умора, температура, прояви от страна на горните дихателни пътища като кашлица, затруднено дишане, задух и загуба на мирис и вкус”, уточни главният държавен здравен инспектор.

Въпросите, зададени на вчерашния брифинг на НОЩ вчера пък провокираха доц. Ангел Кунчев да реагира по-остро от обикновено. Причината – питане за това какви прагове на заболеваемост трябва да има, за да се наложат по-строги мерки. „Хайде кажете ми вие какви прагове да определим, като в момента има страна на 100 километра от нас, в която има 500 на 100 000 заболеваемост? Добре, да ви кажа 200-300, какво ще промени това? Всичко зависи от ситуацията към момента и това, което каза министърът – 23 показателя. И моля всички, които си мислят, че тук работят идиоти, да проверят каква статистика водим. Защото преди да вляза, пак един господин от тези активисти, който ме снима с телефона ме пита:

„Вие правите ли разлика между заразени и положителни?“ Не, бе, не правим. Ние сме от гората паднали и не ги разбираме тия работи. /блиц

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar