Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Обявиха 72-годишен мъж за починал в Сливен. Той „възкръсна“ след смъртния акт

/
/
451 Views

72-годишен мъж от Сливен бе обявен за мъртъв от лекари, но след това се оказа жив. За случая разказва БНТ.

 

 

В момента той е настанен в Сливенската болница в отделението по реанимация. Състоянието му е тежко. В кома е, но дишането му е самостоятелно.

Advertisement:

Случката се разиграла вчера в късния следобед. В сливенска погребална агенция е представен акт за смъртта на 72-годишен починал от мъж, представил се за негов близък. Мъжът помолил починалият да бъде положен в камера, тъй като се изисквало време роднините му да пристигнат от Америка.

 

 

„И отивам, взимам го, обаче като го вкарвам в камерата да го обличам, примърдаха мустаците му, устните му примърдаха, веднага се обадих на съдебния лекар. Той ми каза веднага викай бърза помощ. Извиках бърза помощ и оттам нататък не знам. Още е жив човекът“, разказа Бисер Тодоров от погребалната агенция.

По неофициална информация 72-годишният мъж не отговарял на свои познати. Те са сигнализирали на тел. 112. Пристигналите полицаи са разбили вратата на дома му, за да влязат. Мъжът е бил в банята. След случилото се в погребалната агенция, 72-годишният мъж е настанен в сливенската болница с хипотермия, с ниска температура, ниски нива на кръвната захар и слабо биене на сърцето.

„Вчера сме приели в 21:30 часа през нашето приемно отделение пациент в тежко състояние. В момента е в кома. В реанимация се намира в момента пациентът. Правим всичко възможно, за да го възстановим, колкото е възможно“, обясни д-р Васислав Петров, директор на МБАЛ „Иван Селимински“, Сливен.

Все още не е ясно кой е лекарят, написал съобщението за смърт, въз основа на което е издаден от общината Акт за смърт. В сливенския спешен център тече вътрешна проверка. Към момента оттам отказват коментар по случая.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar