Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Огромни протести в Берлин и Лондон срещу корона-мерките

/
/
355 Views

Десетки хиляди демонстранти излязоха на протести в Берлин и Лондон срещу ограниченията въведени заради пандемията от коронавирус.

В столицата на Германия се стигна до напрежение, тъй като властите забраниха провеждането на планирано шествие, тъй като недоволните масово не спазвали социална дистанция от метър и половина и не носели маски.

Advertisement:

Участниците издигнаха плакати “Спрете лудостта с коронавируса” и “Прекратете коронавирусната диктатура”

На събитието в Берлин се събраха над 18 000 души и прииждаха още в момента, в който полицията се намеси да осуети акцията. Има и арестувани, съобщават световните агенции.

 

 

Възрастни, млади и деца се бяха събрали пред Бранденбургската врата тази сутрин, за да се противопоставят на мерките срещу заразата, но час по-късно полицията в града издаде заповед, с която протестът трябваше да бъде прекратен веднага.

След съобщението демонстрантите крещяха “Съпротива” и “Ние сме хората”, – лозунги, често използвани от крайнодесните, а после изпяха и германския национален химн.

Шефът на полицията в Берлин Барбара Славик предупреди, че ако демонстрантите не се придържат към правилата за безопасност на вирусите, полицията ще освободи района много бързо.

“Не желаем да гледаме как много хора се събират и са предпоставка за рискове от инфекции”, добави тя.

Протестиращите отговориха с викове “Меркел трябва да си отиде”. Някои от тях дори призоваха за насилие в социалните мрежи.

Също и в Лондон хиляди британци се стекоха на протест срещу наложените ограничения. Протестът е под мотото “Обедини за свобода” и участниците в него настояват за облекчаване на мерките.

В момента в страната са задължителни носенето на маски, има ограничения в свободното придвижване, както и е задължително поставянето на ваксина, когато тя бъде официално одобрена.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar