Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Одрин „падна“ срещу 1 лев за 5 лири! Търговци: Загивахме без българите!

/
/
640 Views
Advertisement:

Автомобили с регистрации от Кърджали, Хасково, Смолян, Пловдив, Стара Загора на границата с Турция. Посоката – Одрин, целта – магазините, причината – 21 стотинки за една турска лира или почти 1 лев за 5 лири. В центъра на града пък преобладава българската реч. Стотици нашенци се отдадоха на пазаруване в Одрин в последните седмици.

„Няколко жени тръгнахме от Кърджали. Купуваме дрехи за децата след началото на учебната година. В пъти по-евтино от България, подменяме целите гардероби“, коментира дамска група от Родопите.

Advertisement:

„Добре, че отвориха границата. Добре, че сте вие от България, защото просто загивахме“, пък казва собственик на търговски обект в Одрин. По думите му, напливът в последните дни е огромен, а оборотите са се повишили в пъти. Цените обаче също са скочили с цел да се компенсират загубите от срива на лирата.

 

 

 

„Три пъти полицаи ми правиха забележка за маската, защото не покриваше носа ми. Мерките срещу епидемията в Турция са много стриктни, а униформени следят навсякъде за спазването им. Трудно се издържа навсякъде с маска, но поне не се налагат глоби“, посочи един от стотиците нашенци, тръгнали на пазар в Турция.

Както вече писахме, с безплатни маски и дезинфектанти, още на границата с Турция, за всички тръгнали на шопинг в Одрин, посрещат комшиите, за които бизнесът е важен, но не правенето на пари дори от елементарни неща за лична безопасност, пише „24Родопи“. Билбордове на български и дори послания в социалните мрежи призовават туристите „Добре сте ни дошли, молим само да спазвате въведените правила срещу Ковид-19“.

„Вие, нашите гости от България, по време на престоя си в град Едирне, трябва да сте запознати с вътрешните правила с оглед Вашето и наше здраве, да носите предпазни маски на публични места, в градския транспорт и магазини, както и да спазвате правилото за социална дистанция от 1,5 метра“, е посланието от кмета на Едирне Реджеп Гюркан.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar