Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

„Осемте Джуджета“ 4: Как се краде бизнес за милиони с помощта на МВР и прокуратурата

/
/
466 Views

Кристиян Христов на 24 години е боксьор и невписан собственик на асансьорните заводи Изамет в София и Дупница. Младият Кристиян е фактическият управител на заводите с помощта на Делта Гард и видима протекция на полицията в Дупница.

Четвърта и последна част на “Осемте джуджета”. На прокурорското “вълшебно килимче” на Петьо Еврото се появява и един подпис на Главен прокурор. И един млад боксьор с интереси в асансьорния бизнес, на когото специализираната прокуратура усилено помага.

Advertisement:

Ден след срещата на собственика на асансьорните заводи „Изамет“ Илия Златанов с бившия шеф на Столичното следствие Петьо Петров, известен с прякора си Петьо Еврото, на 27 юли 2019 година тогавашният главен прокурор Сотир Цацаров възлага на Националната следствена служба разследване на всички налични преписки по предишни жалби на Илия Златанов, пише Дневник.

 

 

 

 

 

 

 

 

Това разкрива четвъртата част на разследващата поредица „Осемте джуджета“ на „Антикорупционния фонд“. Подписът на Цацаров се вижда от съдебен протокол от заседание на специализирания наказателен съд (СпНС)

По тези преписки две години назад не е имало никакво движение по същество. Две седмици след срещата на Златанов и Петров специализираната прокуратура провежда акция и задържа сина на Илия Златанов – Явор, с когото той има спор за фирмата, и още няколко души. Намесата на главен прокурор по такива преписки е изключително рядка.

От държавното обвинение не отговарят на поставените от „Антикорупционен фонд“ въпроси и апелират към прокуратурата да публикува всички прокурорски актове по това наказателно дело.

Сотир Цацаров оглави антикорупционната комисия през декември 2019 година. През 2015 година срещу Петьо Петров имаше предложение за дисциплинарно производство, което обаче тогавашният

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar