Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Основни прояви на бременността

/
/
468 Views

Всяка жена трябва да знае най-важните признаци на бременността. Има ги много и когато се оплоди яйцеклетката, някои от тях задължително се появяват при всяка жена. Дори в най-ранните етапи на бременността определено ще забележите значителни промени в тялото си.

Основни прояви на бременността

Колкото по-рано осъзнаете, че сте създали нов живот, толкова по-добре за вас, защото може да решите, дали да запазите бременността или да я прекратите. В случай, че бременността ви е желана, тогава може да започнете да водите здравословен начин на живот от по-рано и в случай, че това не е било така до сега.

Advertisement:

Основният признак на бременността е забавяне на менструацията.

Ако бременността протича нормално, тогава липсата на менструация трябва да е задължителна. Ако знаете, че сте в интересна позиция, но имате кръвоизливи, подобни на менструацията, в никакъв случай не ги игнорирайте. Това може да е заплаха от аборт. Незабавно се консултирайте с предродилна клиника, за да разберете, каква е причината за кървенето. Гинекологичният преглед ще помогне да се изясни ситуацията. Лекарят ще Ви предпише необходимите тестове или друго, което в случая е адаптивно. Важно е, да разберете, че най-опасните седмици на бременността са тези, когато трябва да имате своя период, ако не сте бременна. Такива опасни седмици са 4, 8, 12 и т.н., седмици. Ако имате заплаха от спонтанен аборт, бъдете особено внимателни през тези седмици, избягвайте всякакви физически натоварвания и, разбира се, стрес.

Ако ще кърмите бебето си след раждането, тогава най-вероятно няма да имате менструация. Тя ще се възобнови, след няколко месеца, понякога след година или две. Кърменето е добър метод за контрацепция, но не забравяйте, че овулацията може да се появи по всяко време. Много жени забременяват именно в този период и разбират за интересното си положение, месеци по-късно.

Ако наблюдавате базалната си температура, нейното повишаване до 37 градуса и повече, говори за началото на бременността.

Базалната температура се измерва в ануса. Показанията за базална температура много точно потвърждават бременността. Много важно! Ако вероятно знаете, че сте бременна, прегледани от лекар или правите заключения по няколко признака, откриете базална температура под 37, незабавно се консултирайте с гинеколог. Това може да показва заплаха от спонтанен аборт. Обърнете внимание на правилното измерване. Може би не сте държали термометъра достатъчно или е повреден. Ще получите правилния резултат от измерването, ако измерите температурата в ректума веднага след събуждане, без да ставате от леглото.

бременност
бременността

Подозирате бременност

Месечните периоди отсъстват, базалната температура е повишена, а количеството на изхвърлянето е по-голямо от обикновено. Това говори в 90%, че сте бременна. По време на бременността вагиналният секрет се увеличава значително. Обърнете внимание, че при здрава жена, такива трябва да са почти безцветни и без мирис. Не говорим за зацапване. По време на цикъла със сигурност забелязвате увеличаване на изпускането по време на периода на овулация и преди менструацията. Затова жените, мислят, че скоро ще настъпи периода на ПМС, не обръщат внимание на такъв важен признак за бъдещото майчинство.

Моля, обърнете внимание, ако сте увеличили броя на секретите и се наблюдава сърбеж във влагалището. Тогава може да има някакъв вид инфекция на гениталния тракт. Консултирайте се незабавно с лекар за помощ, тъй като болестта може да прогресира и да има лоши последици. Много често, това се случва при бременни жени. Имунитетът на бременната жена е значително понижен, а тялото става обект на много инфекции. За да избегнете проблеми, при най-малкото подозрение за такова, свържете се с гинеколог. Той ще предприеме удари и ще потвърди или опровергае страховете ви. Различните инфекции по време на бременност могат да предизвикат загуба на бебе или патология на развитието при бебето. Ето защо е толкова важно да не пренебрегвате ситуацията и да мислите, че всичко ще мине от само себе си. Понякога инфекцията остава незабелязана от самата жена, но това се случва рядко.

Само някои жени имат усещането за умора и главоболие.

Така започват да подозират, че са бременни. Такива признаци на бременност, едва ли са забележими за по-голямата част от нежния пол. Такива симптоми на бременност се провокират от хормони, защото хормоналният фон на жената се променя драстично, подготвяйки се за развитието на новия живот. Жените се уморяват по време на работа, често работата е стресираща и физически изтощителна, затова много страдат от постоянни мигрени. Как можете да забележите тези признаци на бременност? За жените, които не са много изтощени през деня, водят спокоен и премерен начин на живот, могат да забележат това. Те виждат, че не правят нищо трудно през деня, но се изморяват ужасно и си задават въпроса, какво ми е? Мнозина цитират липса на витамини, но това не е така.

Ако изпитвате главоболие по време на бременност, информирайте Вашия лекар за това.

Той ще помогне да разберете причината за произхода им. Всички знаят, че бременните често страдат от мигрена. Не се тревожете твърде много за това, но и не игнорирайте фактите. Никога не знаете, може би главоболието показва нещо неприятно. Не се самолекувайте и не приемайте болкоуспокояващи, особено през първия триместър, когато тялото на нероденото бебе току-що се формира. Ако знаете със сигурност, че сте бременна и причината за вашите мигрени е работа, тогава може да си струва да вземете отпуск по болест или отпуск по майчинство. Здравето на бебето е по-важно от всяка работа. В края на краищата бебето усеща всички промени в настроението ви и ако сте изморени и изтощени от мигрена, то и бебето страда от това.

Много надежден признак на бременност е токсикозата.

Проявява се в сутрешно гадене, повръщане, промяна във вкусовите предпочитания. Обърнете внимание на тези симптоми, ако имате и най-малкото подозрение за майчинство. По правило токсикозата се появява още, преди забавянето на менструацията, така че повечето жени знаят, че са бременни още преди забавянето на менструацията. Имайте предвид, че не всички жени изпитват токсикоза. При някои се проявява само с гадене, в други вкусове за промяна на храната. Например, преди бременността много обичахте пържената риба, но сега не можете да устоите на миризмата й. Ако една жена има лека форма на токсикоза, тогава тя може да се бори с помощта на традиционната медицина. Тежката токсикоза е придружена от много често повръщане. Такава токсикоза трябва да се лекува под наблюдението на лекарите. Жената по правило не може да яде нищо, тъй като почти цялата храна мирише неприятно за нея и предизвиква повръщане. И без храна, гаденето идва отнякъде. Това може да причини дехидратация и дори недостиг на витамини. Бебето се нуждае от добро хранене, а майката с тежка форма на токсикоза не може да се храни така. Болницата ще помогне за решаването на този проблем. Най-често токсикозата се наблюдава само, през първия триместър.

Ако все още нямате забавяне на менструацията, но често ходите до тоалетната по-често от обикновено, за да уринирате, тогава този симптом най-често показва бременност. Такъв е случаят, ако знаете със сигурност, че не страдате от проблеми по пикочно-половите органи. Честото уриниране се провокира от промяна в хормоналния фон на жената.

Що се отнася до запека, той може да се появи на различни етапи от бременността.

Бебето расте и матката започва да оказва натиск, върху червата и пикочния мехур. Храносмилателната система е нестабилна и може да причини запек. Препоръчва се да ядете повече фибри и да ядете по-малко полуфабрикати като храна. Не пренебрегвайте запека. Продължителното състояние на запек може да доведе до хемороиди, което вече е много лошо. Отрицателните последици от хемороидите могат да се проявят, след раждането. Това състояние може да се влоши.

Ако се появи запек, променете начина си на живот.

Започнете да се храните пълноценно, яжте повече зеленчуци и плодове. Не забравяйте да ядете сини сливи, сушени кайсии, стафиди, киви. Пийте много течности, най-малко 1,5-2 литра на ден. Опитайте се да не водите заседнал начин на живот, движете се повече, за да може да подобрите работата на червата. Правете сутрешни упражнения. Движението е живот. Ако сами не може да се справите със запека, не се самолекувайте, консултирайте се с лекар. Той ще ви помогне да решите проблема с нежни методи. Не забравяйте, че повечето лаксативи са противопоказани по време на бременност. Суппозиториите против клизма и глицерин, също могат да имат отрицателен ефект, върху бременността. Това може да доведат до маточен дистонус.

Основното нещо е да не се разстройвате във всяка ситуация. Децата са смисълът на живота. Само те правят света на жената наистина жизнен и стойностен!

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar