Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Осъдиха бившия македонски премиер Никола Груевски на 7 години затвор

/
/
1372 Views

Бившият македонски премиер Никола Груевски е осъден на 7 години затвор и глоба от 3500 евро по делото „Парцели на Водно“. Неговият братовчед и бивш шеф на УБК Сашо Миялков получи година и три месеца затвор. Бизнесменът Орце Камчев е осъден на една година затвор, а кръстникът на Груевски – Ристо Новачевски, е осъден на две години условно, съобщава МКД.

Според съдия Илия Трпко Груевски е присвоил партийни дарения, които е трябвало да служат за целите на партията.

Advertisement:

Присъдата не е окончателна и се допуска обжалване в 15-дневен срок пред Апелативния съд в Скопие.

Според обвинението подсъдимият Никола Груевски, в периода от 2006 до 2012 година, е присвоил 1,3 милиона евро, като част от парите, които са били дадени като дарения за финансиране на партията и не ги е декларирал като такива.

В обвинението срещу Груевски се посочва, че в средата на 2012 година той е ангажирал Миялков да му помогне да купи земя от около 11 000 кв.м във Водно, но като прикрие източника на парите. През 2015 година тези парцели са превърнати в място за строителство.

Освен това Груевски е предоставил непълни данни за притежавани от него недвижими имоти. Така той не е отчел два апартамента в Скопие с площ от 38 и 57 кв.м., строителна земя в центъра в Скопие с площ от 2729 кв.м и два строителни парцела в Крушево.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar