Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Откриха фалшиви милиони долари и евро, печатани в университет в София

/
/
248 Views

Заловените фалшиви банкноти са общ номинал 4 млн. долара и 3,6 млн. евро.
Разкриха производство на фалшиви парични знаци на територията на висше учебно заведение в гр. София. За това съобщиха от прокуратурата.

„Задържани са 4 млн. долара и 3 600 000 евро. Това е една от най-големите намирани суми. Сериозна работа, поздравления”, заяви главният прокурор Иван Гешев на среща с органите на МВР и СГП, пише Нова ТВ.

Advertisement:

Работата по случая е започнала преди няколко месеца. През изминалото денонощие са извършени претърсвания и изземвания на три адреса, на които са открити 4 милиона долара и 3 и 600 хиляди евро.

 

 

 

Дейността е извършвана на територията на висше учебно заведение от човек, който е имал трудов договор за печатар в същото заведение.

„Печатната машина е запечатана. Иззети са фотоплаки с изображения на еврови банкноти, фотоплаки на акцизни бандероли, фотоплаки за свидетелство за МПС и листа с изображение на осигурителна нишка на 50 евро”, заяви на брифинг прокурор Кирилова.

Двете лица нямат криминални прояви и не са осъждани. Те са част от по-сериозна мрежа на трафик за фалшиви пари за Украйна и Западна Европа.

Към настоящия момент няма данни ръководството на висшето учебно заведение да е знаело за извършваната нелегална дейност.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar