Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Отмъкнаха 100 бутилки олио от къща в кюстендилско село

/
/
800 Views

Отмъкнаха 100 бутилки олио от къща в кюстендилско село

 

Неизвестни задигнаха над 100 бутилки олио в кюстендилското село Катрище. Те са били складирани в къща, която невинаги е обитаема. Боряна Цекова от земеделската кооперация в селото разказа пред Нова тв, че за огромното количество от скъпия в момента продукт мъжът не е водил битки на опашки в магазините, а го е получил като годишна рента – имал земеделска земя, давал я под наем, а в замяна получавал олио.

„Тази година му дадоха 8 стека олио и 495 лв.”, казва жената.

Вместо да занесе олиото на сигурно – в Перник, където живее, мъжът поел риска да остави стотината бутилки без надзор – в Катрище. Полицията вече е уведомена. А в Катрище хората се питат кой е крадецът. Според местните апашът отлично е знаел какво се крие зад стените на къщата.

Advertisement:

Местните са убедени, че извършителят ще препродава олиото, а няма да го пази за себе си. Престъплението вероятно е било добре планирано, а според хората крадецът е имал и помагач.

В Катрище благодарение на земеделската кооперация има и други хора, които в домовете си складират по-големи количества олио. По груби сметки нанесената финансова щета на собственика на бутилките олио според цените на продукта в момента е за около 600 лева.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar