Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

От „Възраждане“ с твърдения за брутално полицейско насилие на протеста

/
/
373 Views

Политическа партия „Възраждане” опровергава появилата се в медиите информация в следствие на казаното от старши комисар Георги Хаджиев на брифинга на СДВР, пише „Актуално“.

Арестуваните симпатизанти на „Възраждане“ са седем човека и нито един от тях няма криминална регистрация.

Advertisement:

Политическа организация „Възраждане“ е на площада от сутринта, за да изрази гражданската си позиция и да поиска и получи оставката на Правителството и Главния прокурор.

Нито един от членовете ни не е бил агресивен към полицаи или граждани. Голяма част от хората на площада са жертва на провокации и полицейски произвол.

 

 

Един от задържаните Възрожденци е пребит от полицаите без повод. Ритан е в главата, блъскан е с каски и щитове от група полицаи. Не само са нарушени гражданските му права, но и към момента полицията отказва да бъде медицински освидетелстван.

Другият задържан е в момента с една обувка. Другата е изгубена докато е влачен от група полицаи. Блузата му е разкъсана.

Припомняме, че още сутринта Георги Георгиев от Възраждане в интервю за БТВ заяви, че членовете и симпатизантите на партията НЕ СА на площада, за да се сблъскват с полицията. Именно членовете на Възраждане помогнаха на полицаите да си възвърнат изпуснатите шлемове и щитове след съприкосновение с протестиращи в началото на деня.

За пореден са погазени гражданските ни права и институциите се използват като политическа бухалка срещу „Възраждане“, посочват от партията.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar