Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

От новата седмица времето се разваля. Облаци и дъжд в цяла България

/
/
256 Views
Advertisement:

Advertisement:

Времето се обръща в следващите дни.

Дъжд ще вали всеки ден от новата седмица над почти цяла България.

Ето и подробностите:

Още малко по-топло беше днес, в сравнение с вчера – 17° е максималната температура в Благоевград и Сандански, 16° в Хасково, в София след 9° вчера, днес е 13°. Най- хладно остана в Плевен едва 10°.

Утре затоплянето ще продължи. Сутринта температурите вече в цялата страна ще бъдат положителни, в повечето райони – между 0° до 5°, максималните – м/у 13° и 18°, в София 14°. Ще бъде ветровито, особено в Източна България, включително и по Черноморието, където ще духа временно силен южен вятър. До обяд ще преобладава слънчево време, а през втората половина на деня облачността от запад ще се увеличава и още привечер в северозападните райони ще завали дъжд, предава БНТ.

 

 

 

Предимно слънчево ще бъде и в планините, но в края на деня в масивите от Западна България облачността ще се увеличава и ще започнат валежи, предимно от дъжд.

Ще духа умерен вятър от запад-югозапад. Максималните температури в курортите от 3° на Алеко до 10° в Банско. Опасността от лавини извън обработените ски писти остава голяма.

В Западна и Централна Европа ще бъде облачно, на много места с превалявания от дъжд. Предимно слънчево ще бъде на Пиренейския полуостров, само в крайните северни райони ще превали дъжд. Валежи ще започнат в края на деня на Апенините.

Ще завали и в северозападните и централните райони от Балканите, като в най-крайните северозападни части от полуострова дъждът ще премие в сняг. Причината поредният средиземноморски циклон, който ще окаже влияние на времето и у нас.

В понеделник валежи се очакват в почти цялата страна, по-значителни в Западна и Централна Северна България. Със силен северозападен вятър ще нахлува по-студен въздух и в края на деня във високите полета на Западна България дъждът ще започне да преминава в сняг. Температурите ще се понижават и през следващите дни ще се по-ниски от средните за месец март. Ще има валежи от дъжд, в Северна и Западна България – и от сняг, но вече на по-малко места и предимно слаби.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!