Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

От сега: Българка е починала след ваксиниране с “АстраЗенека”

/
/
311 Views
Advertisement:

https://ejednevno.eu/wp-content/uploads/2021/03/15534.

Advertisement:

Починалата 57-годишна жена в Пловдив е причината да се спре имунизацията с “АстраЗенека”, това заяви здравният министър Костадин Ангелов по време на брифинг в Пловдив. Фаталният изход се случва в дома й тази сутрин в 3 часа. Ваксинацията е извършена вчера в 12 часа. Жената се прибира без оплаквания вкъщи, но получава остър задух, търсят екип на ЦСМП, който установява смъртта й.

Няма притеснения и официални данни, които да доказват причинно-следствена връзка с имунизацията за смъртта на жена в Пловдив, заяви здравният министър, но допълни: “Ние сме длъжни, мислейки за живота и здравето на всички и сме взели мерки. Нека тези, които са записани в системата, да имат търпение, ще бъдат записани с дни напред служебно и ще получат съобщения”, заяви още Ангелов.

Министърът подчерта, че взетото решение за спиране на ваксинацията с този препарат има за цел превенция. Нежеланите реакции след имунизиране са 3 на 1000.

В срок до 24 часа “АстраЗенека” – България и „БулБио – НЦЗПБ“ чрез регионалните здравни инспекции в страната трябва да разпоредят на всички лица, на които са доставени количества от ваксината, да преустановят употребата ѝ.

По-рано днес премиерът Бойко Борисов разпореди имунизирането с ваксината на “АстраЗенека” да бъде спряно, докато с писмено становище Европейската агенция по лекарствата отхвърли всички съмнения относно безопасността й.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!