Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Павел Поппандов бесен на Слави Трифонов: Ниска култура, разбира само от чалга

/
/
600 Views

Темата на темите в държавата продължава да е коронавирусът, а Националният оперативен щаб се справи компетентно със ситуацията, смята актьорът Павел Поппандов. На този фон според него политическите ежби и стъклновения бледнеят. Въпреки това обаче любимецът на публиката, известен със своята активна гражданска позиция, коментира пред „Ретро“ и някои горещи политически сюжети.

Г-н Поппандов, справя ли се държавата с коронавируса?
Според мен абсолютно се справи. Националният оперативен щаб с доц. Ангел Кунчев, проф. Тодор Кантарджиев и ген. Мутафчийски. Мисля, че те много своевременно и компетентно се намесиха и естествено, това даде резултат. И проблемът не е вече в коронавируса, а в българската разгащеност. В това, че не спазваме правилата.
Последният типичен случай е в Лесидрен – абитуриентски бал, събират се две компании и има заразени. Същото и по някои села – събират се на празници и резултатът е налице. Действително вече все повече се убеждавам, че колкото и противници да има на брифингите, които се даваха от Оперативния щаб, те трябва да продължат, за да може по някакъв начин да се набие в главите на тези недисциплинирани хора, които явно имат нужда нещо да им се повтаря всеки ден. Ако това е свързано, да речем, с нечие друго лично заболяване, този човек да си троши главата. Но при положение, че може да зарази много хора, откъде-накъде!

Advertisement:

Какво мислите за опонента на Оперативния щаб – доц. Мангъров и неговите теории?
На мен ми е любопитно Мангъров колко взема за преглед на дете в частните си клиники. А много от тези деца са с бедни родители. Затова ми е любопитно. На въпрос на журналист как гледа на пандемията, той каза, че се забавлява. Не му го пожелавам, но ми е интересно, защото все пак и той е смъртен, може да се разболее, дали, ако това се случи, ще приеме да го лекуваме с вицове. Никакви лекарства, само анекдоти, да се забавлява и да видим дали ще се излекува. На всички мангъровци ще им кажа същото.

А те не са никак малко.
Не са малко. Пак повтарям – ако заболяването е индивидуално и страдаш само ти, прави каквото щеш. Но при положение, че ставаш опасен за другите, това е най-малкото безотговорно и не мислиш дори за своите най-близки и роднини.

Темата за коронавируса напоследък беше затъмнена от поредица скандали в държавата, кой от тях ви разгневи най-много?
Коронавирусът е най-актуалната тема. Не мога да я сравня с битови скандали или управленчески разправии. Иначе чувството за безнаказаност отново има своите обичайни прояви. Цветан Цветанов иска да прави партия, Божков и той иска да прави партия, кой беше друг пак мераклия… Слави Трифонов. За Цветанов мога да кажа, че това е уникално безочие и вместо да си понесе последствията за апартамента, който взе… Но явно знае доста неща и заради това се чувства недосегаем.

 

 

 

Той коректен ли е към Борисов, благодарение на когото е станал политик?
Не, абсолютно не. Това е типично българска черта – храни куче да те лае. Какъв ти срам и морал! Той, ако имаше срам и морал, нямаше да стигне дотам. Да се издигнеш до такава висока политическа позиция и за някакъв си апартамент да си отидеш. Може ли да кажеш: „Мен няма кой да ме накаже“. Има кой да го накаже. Защото всички такива цветановци, които бъркат думата карма с кърма, са ограничени хора и не си дават сметка, че има нещо, което е извън и над нас. И рано или късно, ако не ти, кармата се прехвърля върху деца, върху роднини. Друг ще плати тая сметка.

А какво мислите за задаващия се нов „спасител“ Божков и неговата бъдеща партия?
Това даже не мога да го коментирам. Кой е Васил Божков? Никой. Подставено лице, хитрец. Аз го помня от „Магурата“, виждал съм го там в компанията на известен наш спортист. С това „образование“ на Божков какво може да очакваш. Но съм убеден, че тук с пълна сила важи репликата „Не е луд този, който изяжда зелника, а който му го дава“. Въпросът е кой му е дал зелника, кой стои зад него.

Във фейсбук обаче Божков има доста почитатели – как си го обяснявате?
Във фейсбук никога не можеш да разбереш кой му е почитател. Този почитател излиза ли с егенето си, за да знаеш дали действително има такъв човек.

Има ли все пак шанс политически проект на Божков?
Абсолютно никакъв шанс. Всичко това показва собственото му ниво. Въпросът е кой седи зад Божков. И кой го направи Божков. Това е любопитно.

Какво бъдеще прогнозирате за другия кандидат-„спасител“ – Слави Трифонов?
От какво разбира Слави Трифонов, та да влезе в парламента? От какво? От медицина ли, от право ли, от архитектура ли, от строителство, от какво?! Говорим за качества, които са нужни, за да бъдеш в парламента. От чалга разбира той. Не го виждам въобще като политик. Това не може да се случи!

На какво е олицетворение за вас Трифонов?
На ниска култура.

Всички тия попълзновения на нови лица към политиката застрашават ли статуквото според вас?
Не ме интересуват нито ГЕРБ, нито БСП, нито ДПС… Зададат ли се избори, започват да никнат нови партии като гъби. Но има много примери, като се започне от Костов, Кобургготски, Жорж Ганчев, Яне Янев, Бакърджиев, Софиянски, Александър Томов, Георги Първанов, Татяна Дончева, сега и Москов, които, събрани заедно, могат да напълнят Велико народно събрание. И всички тези примери завършват с провал.
Това, което мен ме интересува, е кога ще има електронно правителство и кога ще има електронно гласуване, за да се избегнат всички врътки, защото до ден днешен в България не е имало честен избор. Искам реално да се отчитат резултатите от изборите. Да не съществуват съмнения, да няма корпоративни вотове, купени вотове…

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar