Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Пентагонът: Китай задмина САЩ във военното корабостроене и ракетостроене

/
/
379 Views

Китайската народна освободителна армия (НОАК) вече е задминала въоръжените сили на САЩ в областта на корабостроенето, производството на наземни балистични ракети и крилати ракети и интегрирани системи за противовъздушна отбрана (ПВО).

Такива заключения се съдържат в редовния годишен доклад на Пентагона за военната мощ на Китай. Този документ е представен на Конгреса на САЩ и цитиран от TACC.

Advertisement:

 

 

 

Според американската армия, „e вероятно Пекин да се стреми да създаде до средата на века въоръжени сили, равни или в някои случаи превъзхождащи„ тях или армията “на всяка друга велика сила, която Китай разглежда като заплаха“.

„Както показва тазгодишният доклад, Пекин е мобилизирал ресурси, технологии и политическа воля през последните две десетилетия, за да укрепи и модернизира въоръжените си сили в почти всеки аспект. Всъщност, докладът показва, че Китай вече изпреварва САЩ в някои области, като корабостроенето, конвенционалните наземни балистични ракети и крилатите ракети, интегрираните системи за ПВО“, се казва в документа, предава Фокус.

В същото време се уточнява, че въпросните системи за ПВО включват и тези руско производство. „Китай притежава една от най-големите сили в света, състояща се от съвременни системи земя-въздух с голям обсег, включително С-400, С-300 , произведени в Русия, както и такива собствено производство. Това формира мощна и ешелонирана интегрирана архитектура за противовъздушна отбрана „, се казва в доклада.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar