Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Петков: Свършил съм си работата, щом ГЕРБ, ИТН и ДПС се координираха срещу мен. Карадайъ чак напусна заседанието при президента

/
/
1060 Views
Advertisement:

Кирил Петков е нелегален министър, незаконни ли са действията му?

Advertisement:

Жегата първо дойде от ИТН, който първи попита за моето гражданство. После се координираха с ГЕРБ и вчера в Съвета по национална сигурност се координираха и с ДПС. Чак почувствах, че добре съм си свършил работата като министър на икономиката, щом като чак такава координация се случи, но вчера беше много очевден примера. Трябваше да се гласува за това дали и аз да вляза на заседанието на съвета за национална сигурност.

Това коментира в ефира на Нова тв икономическият министър Кирил Петков.

Гласовете “против” бяха ГЕРБ, ДПС, ИТН и БСП, а “за” бяха ДБ, “Ние идваме”, президента и всички други членове на правителството. В крайна сметка присъствах на заседанието. На него обсъждахме глобалните кризи, които ще ни притискат в следващите месеци. Знаете, че става дума за новата ковид вълна и за 3 млн. афганистанци, които са тръгнали към Европа. И по едно време г-н Карадайъ каза, че преди да започнем да обсъждаме тези въпроси, иска да попита Кирил кога се е отказал от канадското си гражданство. Тогава президентът Румен Радев отговори, че не сме се събрали за това и тогава този човек стана и си тръгна. Тръгна си и не поиска да чуе нито един от докладите – нито за бежанската криза, нито за рисковете за бюджета, нито за пенсиите, тръгна си, разказа той.

След това ГЕРБ и ИТН продължиха да говорят за това, че не са съгласни с нищо, което се случва, с актуализацията на бюджета. Аз направо недоумявах, когато Тошко Йорданов каза, че ковид кризата и пенсиите не го интересуват, може би само бежанската криза. От друга страна накрая, когато трябваше да се направи обобщение на нашия разговор, видяхме много ясно как Десислава Атанасова каза, че не може да вземе такова решение, разказа Петков.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!