Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Петър Велков: Затварянето на държавата е неизбежно

/
/
269 Views
Advertisement:

кадър Нова тв

Много мрачна прогноза за развитието на епидемията у нас направи в ефира на Нова тв математикът Петър Велков.

Advertisement:

„В рамките на месец и половина хоспитализираните могат да достигнат 9 хиляди души. Рекордът до този момент бе едва 7200 от 13 декември миналата година. Това се случи две седмици след решението за локдаун. През април месец ще минем и 16 хиляди смъртни случаи, показват моделите. Следващите седмици смъртността ще скочи с до 4 пъти”, заяви той.

 

 

Според него броят на хоспитализираните у нас също буди притеснение. Те са вече 6 хиляди.

„Хората стигат до интензивните легла около 3 пъти по-бързо през последните 17 дни, а леталитетът също расте”, добавя математикът.

„При този вариант на вируса шансът за хоспитализация е с 60% по-висок. Всички данни показват, че пораженията върху икономиките биха били по-големи ако не се вземат навременни медицински мерки”, заяви Петър Велков.

„Основният капитал на икономиката са хората. Проучванията показват, че около 10% от заболелите прекарват „Long COVID-19″, което означава, че имат дългосрочни последствия от заразата“, добавя специалистът.

Според него трябва да се вземат мерките, които бяха приложени през ноември месец. „Тук можем да стигнем и до цифри, които виждаме в Чехия. В рамките до края на месеца ще стигнем сериозни нива на заболеваемост. Ако мерките не се вземат скоро, неминуемо ще се стигне до затварянето на държавата. Въпросът е да го направим сега, за да можем после да отворим с по-малки щети“.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar