Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Петър Кърджилов се оплака от полицейско насилие, приложи снимки

/
/
307 Views
Advertisement:

 

Advertisement:

Снимка Булфото, архив

Бившият пиар на район “Младост” в София Петър Кърджилов, който беше арестуван с обвинение за хулиганство на “Орлов мост”, но на първа инстанция съдът не уважи обвинението (засега не е ясно дали прокуратурата ще обжалва), се оплака от полицейско насилие. Той стори това в личния си профил във Facebook, като приложи снимки, за които казва, че доказват думите му, пише Actualno.com.

 

Кърджилов публикува снимки на различни части на тялото си, по които има синини. И обяснява: “В полицейския бус получих също десетки силни плесници по гърба и врата, както и удари с коляно в слабините, от които няма следи. Ударите от задържалите ме продължиха и в Първо районно, преди да дойде адвоката ми, като тяхна колежка по-възрастна полицайка подстрекаваше младите да ме бият още. Няма да говоря за обидите и психическия тормоз.

Държаха ме без вода и тоалетна, за да не се чисти алкохола, който така и не откриха. Дадох доброволно кръв и урина за изследване във ВМА същия ден, преди да ме закарат в ареста”. Същевременно Кърджилов твърди, че “повечето полицаи и надзиратели ни подкрепят и им се иска да бъдат на протеста, но не могат, защото веднага ще ги уволнят”. Той уточнява, че ще разкаже повече за прекараното време в ареста.


Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!