Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Пиарът на ГЕРБ с остър коментар за заплахите на Тошко Йорданов към журналист от Нова

/
/
161 Views
Advertisement:

Advertisement:

Заплахата, която силният човек от “Има такъв народ” Тошко Йорданов отправи към журналист от Нова, разбуни духовете и вече има първи отзиви.

Пиарът на ГЕРБ Никола Николов реагира с остър коментар по повод поведението на сценариста на Слави Трифонов – Тошко Йорданов, който вчера в предаването си заплаши журналиста на Нова телевизия Благой Цицелков.

Повод за това стана репортаж, в който журналистът допуска грешка в ефира, че от „Има такъв народ“ са готови да приемат подкрепа от абсолютно всеки, включително от ДПС и ГЕРБ. По-късно самият Цицелков обяснява думите си в социалните мрежи. Оказва се, че без умисъл объркал двете парламентарни фракции с твърде дълги и не съвсем подходящи имена – „Има такъв народ“ и „Изправи се! Мутри вън!“.

„Става въпрос за неволна грешка по време на жива връзка в обедна емисия. По време на нея казвам „Има такъв народ” вместо „Изправи се! Мутри вън!”. От репортажа, излъчен малко по-късно, става ясно, че имам предвид „Изправи се! – Мутри вън!”, уточнява Цицелков.

Новият депутат пусна част от репортаж с участието на Цицелков, след което коментира: “Ако бяхме в Крумова България, за тази лъжа щяха да липсват части от тялото на това момче с микрофона.”

Ето какво написа за заплахите Николов:

“Лошо започвате, г-н продуцент! Свободата на словото е свещено право, мислех си, че го знаете. Заплахите срещу журналисти не са демократична практика. А сега ми е по-интересно как журналистическата гилдия ще защити колегата си и свободата на словото в България. Ако още не сте видяли за какво иде реч, можете да видите видеото. СБЖ – Официална страница на Съюза на българските журналисти Асоциация на европейските журналисти – България Нова Телевизия Бтв новините “По света и у нас” – новините на БНТ #ИмаТакиваМутри”.

 

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!