Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Плевнелиев: Камикадзето Румен Радев да си ходи, той руши демокрацията

/
/
1215 Views
Advertisement:

Добре дошли - Росен Плевнелиев

Advertisement:

Румен Радев трябва да си ходи. Той руши демокрацията. Трябва да има човек, който да може да победи президента популист. Това е първият президент на България, който не спазва Конституцията. Радев трябва да си ходи, за да спасим нашата демокрация. Раздели жестоко нацията”, заяви президентът (2012 – 2017 г.) Росен Плевнелиев в студиото на “Опорни хора”.

По думите му кандидатът за президент на ГЕРБ не трябва да бъде партиен, а широкоскроен кандидат, който да стигне до балотаж, където да събере широка подкрепа.

“Това, че изборите са 2 в 1 променя наистина правилата на играта. Тук може ГЕРБ да допуснат стратегическа грешка, каквато допуснаха с Цецка Цачева. Тя беше много добър човек, но не беше добър кандидат, за съжаление. Партиите разсъждават, че трябва да извадят тяснопартиен кандидат, който да дръпне резултата на партиите напред. ГЕРБ не трябва да го прави”, обясни Плевнелиев пред Bulgaria ON AIR.

“Румен Радев се заигра с етническата карта на България и вбеси ДПС. Никога досега президент не си е позволявал да направи това, което Радев направи”, каза още гостът в студиото.

 

 

Според него в следващите два месеца Слави Трифонов ще има много поводи да се скара с президента Радев. Едната причина била създаването на политическа партия в синхрон с президентската институция, визирайки проекта на Кирил Петков и Асен Василев.

“Целта е Румен Радев да има къде да отиде, ако изгуби президентските избори. Защото той няма да може да се върне в БСП. От друга гледна точка целта е този път да се управлява. Има директен удар срещу “Има такъв народ”. ИТН разочарова президента да сглоби правителство. Появява се нов политически проект, за да може да управлява дуетът Христо Иванов – Румен Радев”, смята президентът (2012 – 2017 г.).

Плевнелиев очаква “Демократична България” да издигне формална президентска кандидатура, след което на балотажа да подкрепи Румен Радев. Той е на мнение, че ИТН ще излезе също своя кандидатура и ще оттегли подкрепата си от държавния глава.

“Ще трябва да проявят характер, Радев им е приготвил ножа в гърба”, изтъкна Плевнелиев.

“В регистрите на съда адв. Хаджигенов е на заплата. Буквално получава хоронари от Васил Божков, води негови дела. По същия начин е Татяна Дончева. Огромен скандал с писане на листчета на “500 К”. Това е от времето на Тройната коалиция. Идва наследството на Тройната коалиция – Мая Манолова и Дончева”, посочи още той.

Плевнелиев открои една основна разлика между него и Кирил Петков: Аз реших да не съм поредният политик, който ще цепи дясното! Ако дясното в България беше единно, ние щяхме да сме съвсем друга държава.

Според него е заложен голям капан на новото правителство, основно от президента Радев. Плевнелиев обърна специално внимание на актуализацията на бюджета, която по него е направена по популистки начин.

На въпрос може ли лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов да се яви на президентските избори и да победи Румен Радев, Плевнелиев отговори отрицателно: Не, не може. Той не би следвало да бъде кандидат.

Плевнелиев настоя, че кандидатурата на ГЕРБ трябва да бъде ново лице, което е точно обратното на “разрушителя камикадзе Радев”.

“Преди два месеца и половина се обадих на Борисов. Казах му аргументи защо и той не може, и аз не мога. Ще се боря за демократична България, но няма да участвам на предстоящите избори”, обяви гостът в студиото на Bulgaria ON AIR.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!