Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Пловдивчанин задигна 250 бона от любовницата си, представил се за човек от ДАНС

/
/
319 Views

37-годишен пловдивчанин е с повдигнато обвинение за това, че е измамил четирима души, представяйки се за служител на ДАНС. Мъжът успял да ги „опари“ с общо 254 689 лева.

Мъжът дори поддържал близки отношения с една от пострадалите – 21-годишна жена. Той я заблудил, че работи в Държавната агенция „Национална сигурност“, като й показал документ, наподобяващ служебна карта. Мъжът успял да оплете младата си приятелка, твърдейки, че иска да живеят заедно. Освен това разкрил пред нея идеите за свои бизнес проекти – да отвори фирма за бързи кредити и представителство на търговско дружество на негови партньори от чужбина. Той дори я убедил, че трябва да изтегли кредит вместо него, тъй като бил държавен служител. Казал също, че има достъп до банкова сметка с влог от няколко милиона лева, но за усвояването на тези пари трябвало да се внесат банкови гаранции.

Advertisement:

 

 

 

По този начин той успял да заблуди пострадалата, а впоследствие и трима нейни близки приятели, които изтеглили банкови кредити и му предоставили парите, уж за да реализира бизнес начинанието си. Пловдивчанинът обещал, че като усвои огромната сума от милиони левове от банковия влог, до който „имал достъп“, щял да им възстанови напълно парите им. Те му повярвали. Така 21-годшината пострадала му предоставила на няколко пъти общо 121 699 лева, от изтеглени кредити и пари, изпратени от майка й, която работели в чужбина. Другите трима пострадали изтеглили заеми за общо 132 990 лв. и също му ги предали.

 

Пловдивчанинът обаче нито реализирал проектите си, нито пък върнал парите. Впоследствие бил подаден сигнал в МВР. Служители на Криминална полиция незабавно издирили мъжа и започнали разследване. На 15 декември той бил задържан, докато получавал поредната сума пари от пострадалата – 2 180 лева.

По-рано днес Районен съд Пловдив го остави зад решетките. Решението подлежи на обжалване.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar