Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Пловдивчанин се въоръжи като талибан с Калашник, за да убие 4 съседи

/
/
1838 Views
Advertisement:

Advertisement:

Мъж от Пловдивско се въоръжи като талибан с автомат Калашников и се приготви да избие съседите си.

63-годишен мъж от пловдивско село е бил задържан в ареста заради приготовление за убийство на четирима души. По искане на Районна прокуратура-Пловдив съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Йордан Йорданов. Той е привлечен като обвиняем за това, че в периода 30.09.2020 г. – 06.04.2021 г., се е заканил с убийство на четирима мъже  престъпление по чл.144, ал.3, вр. ал.1 от НК. Йорданов е привлечен към наказателна отговорност и за това, че в периода 11.08.2021г. – 26.08.2021г., пак в същото село, е извършил приготовление за убийство на четири лица – мъже, като е набавил за това огнестрелно оръжие – автомат „Калашников“, и боеприпаси за него – престъпление по чл.117, ал.1 от НК.

До момента по делото е установено, че на 30 септември 2020 г. Йорданов е произвел изстрели по съседна къща, за което му е повдигнато обвинение. Впоследствие е установено, че е търсил да закупи огнестрелно оръжие. Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив служители от отдел „Криминална полиция“ при ОД на МВР-Пловдив, и служители на ГДБОП, са предприети незабавни действия за предотвратяване на намеренията на обвиняемия да извърши убийство.

Според събраните до момента доказателства в основата на престъпния план на обвиняемия стоял неуреден имотен спор. На 26 август  обвиняемият е заловен непосредствено след закупуване на огнестрелно оръжие, като за документиране и предотвратяване на престъпната му дейност са използвани различни способи на доказване, включително и специални разузнавателни средства.

На обвиняемия е повдигнато обвинение и с постановление на наблюдаващия прокурор той е задържан за срок до 72 часа. На 30.08.2021 г. Районният съд в Пловдив е взел мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Йорданов.  Определението на съда подлежи на обжалване.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!