Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Ползи за здравето от бижутата

/
/
422 Views

Бижутата ни позволяват да изразим личността си. Съгласете се, кой не би искал да има колекция от бижута и аксесоари, подходящи за всеки повод? За много от нас, кристали и скъпоценни камъни са с много по-голямо значение. Много хора вярват, че те са им от полза за здравето. Ако и вие вярвате в способността на металите и кристалите да лекуват или сте чували за подобни вярвания, то ние ще ви уверим. Тяхната сила съществува от векове.

бижута
Ползи за здравето от бижутата

1. Гривни от мед

Медните гривни се казва, че намаляват болката при артрит. Въпреки, че до сега никой не е да обяснил, как точно медните гривни помагат на хората с това заболяване.

Advertisement:

2. Сребърни бижута

Среброто е друг метал, който може да абсорбира вредни емисии от кожата. По този начин може да осигури лечебни ползи. Среброто помага да се поддържа еластичността на кръвоносните съдове.

3. Нар

Казват, че гранатите с нар могат да осигурят енергия и да повишат увереността у всеки.

4. Аметист

Аметистът се счита за скъпоценен камък, който носи спокойствие. Предполага се, че може да помогне на хората с тревожни проблеми или промени в настроението.

5. Кехлибар

Някои хора носят кехлибарени гривни, за да контролират болката от артрит, а също така казват, че могат да намалят умората и безпокойството.

6. Аквамарин

Скъпоценният камък носи на притежателя си положителна сила и щастие. За медицински цели аквамаринът може да е от полза и при проблеми с очите, зъбите и храносмилателната система.

7. Магнитни бижута

Хората използват магнитни бижута за борба с болката, а също така казват, че са добри за всякакви различни заболявания, от безсъние до еректилна дисфункция.

8. Перли

Смята се, че носенето на бисерни бижута, носи много ползи за здравето. Вярва се, че перлите балансират тялото и носят позитив и щастие. В медицината в Азия, перлите се ползват за лек при проблеми със сърцето и по храносмилателната система.

9. Злато

Златото има положителен ефект, над самочувствието и настроението. Според някои вярвания, златото действа на принципа на противовъзпалително. Смята се, дори че може да забави признаците на стареене.

10. Розов кварц

Предполага се, че розовият кварц носи ползата, от която всички се нуждаем. Тайната му се крие в това, че в даден момент от живота ни, лекува сърдечна болка.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar