Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Помляха с павета и камъни палатковия лагер пред СУ. Има бити хора от протестиращите

/
/
434 Views

Палатковият лагер пред Ректората на Софийския университет е бил атакуван с камъни, а протестиращи са удряни и дърпани от мутри, посочва видеообръщение от страницата на организаторите на демонстрациите срещу правителството от Отровното трио. Според тях отговорността е на управляващите от ГЕРБ, пише Актуално.

 

Advertisement:

От кадрите си личи, че палатковият лагер действително е станал обект на погром. Виждат се и камъни, както и изпочупени знамена и тенти на палатките. Момиче е било влачено, докато е спяло в палатка, посочва се още в обръщението. На кръстовището пред СУ са разхвърляни вещи на хората, нощуващи там.

 

Протестиращите настояват полицията да прегледа записите от охранителните камери и бързо да залови провокаторите. Както е известно, пред Ректората се намират палатките на майките от Системата ни убива. Случилото се идва в момент, когато повечето от протестиращите отидоха пред резиденция Бояна, където днес има национално съвещание на прокурорите.

 

 

 

 

Георги Флоров е ръководил погрома над палатковия лагер пред Софийския университет. 

За това се похвали сам той във Фейсбук и е заснел нападението.

„Като няма полиция сме ние наред“, казва Флоров.

„Как е върви ли пенсията?“, пита младежът възрастна жена в лагера.

Младежите са издебнали момент, когато протестиращите са по-малко.

На барикадата имаше няколко възрастни хора, които бяха принудени да излязат от палатките.

„Здравейте, ние също сме граждани, тези пейки са и наши“, обърна се Флоров към тях.

Един пенсионер ще ми затваря центъра на София. Вие какво работите? Спите си на пенсията. А така. Браво. Направихме нещо хубаво„, заявява Флоров.

Започва дърпане и събаряне.

 

 

 

 

„Уау, махнахме един катун“, възкликна Георги Флоров докато с останалите граждани вървяха към Министерски съвет, където е другия къмпинг на Отровното трио Минеков-Бабикян-Хаджигенов. „Чувстваме се успяли, време е да съборим и този пред МС“, обяви още Флоров.

За себе си във Фейсбук Флоров посочва, че е директор на  Статисти Флоров „G“.

Ето какво казва през 2013 г. тогава на 18 години Флоров пред БТВ:

Привърженик съм на ГЕРБ. Разбрах, че трябва да държа за тях на 20 февруари, когато участвах в агитката в подкрепа на ГЕРБ, макар че ми платиха тогава 20 лева„, каза Флоров, цитиран от България днес.

„Агенциите за статисти набират платени протестиращи“, категорично заяви 18-годишният Георги Флоров в ефира на Нова тв. Той застава пред телевизионни камери три месеца след началото на протестите. През юни Флоров отново направи публични свидетелства, но в ефира на bTV.
„Първите, които ме наеха за платен протестиращ бяха от „Атака“ през февруари. Платиха ми 5 лева, бяхме с флайери на „Атака“ и знамена. Не бях само аз, имаше и други хора. На 19 февруари групата на „Атака“ беше платена, беше ни наредено да викаме и да следваме един по-активен протестиращ“, каза Флоров днес в Нова тв пред Ани Цолова и Виктор Николаев.

„Една приятелка ме попита във Фейсбук дали искам да протестирам за 15 лева. Аз веднага попитах за кой, кога и къде, защото съм ходил и друг път на платени протести. Тя ми отговори – за „Атака“, 15 лева плюс ядене. Парите се раздават след 22:00 часа вечерта. Организацията става с посредници и не може да се стигне до поръчителя. „Тя ми каза на мен, на нея й е казал някой друг“, разказа Георги преди три месеца на Цолова и Николаев в bTV.

 

Мъже с маски са в компанията на Флоров.

Случайно или не съвсем случайно, при всички инциденти досега едната страна, винаги са хора с маски. С маски бяха и биячите на форума на ГЕРБ, с маска беше и жената с колата, която тръгна да гази протестиращите на бул. „Ситняково“, с маска беше пенсионерката с бастуна на Орлов мост. С маски бяха и полицаите, които пребиха студентите под колоните на МС.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar