Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Представени са доказателства, че K-19 е създаден изкуствено

/
/
614 Views

Поради репресиите, китайската вирусоложка Ли Мън Йен, заедно с други учени, са били принудени да напуснат родината си, за да не се окажат зад решетките. От много дълго време специалистите са работели по доклад за изкуствения произход на коронавируса, който е представен преди дни, съобщават световните издания.

 

 

 

 

Съхраняваният в Zenodo доклад е с дължина 26 страници. В него се отбелязва, че повечето от изследванията, които разкриват истинския произход на вируса, са замразени на етапа на съставяне и публикуване на отчета. Строгата цензура е забранила много неща. Китайски учени отдавна са доказали, че геномите на коронавируса, както и неговите структурни особености противоречат на теорията за естествения произход на инфекцията.

Advertisement:

Ли Мън Йен и трима други съавтори са установили, че китайските специалисти по инфекциозни болести са взели за основа прилепи ZC45 или ZXC21 (или може би и двата). Първо, геномната последователност на Covid-19 напълно съответства на коронавируса на прилепите, който е бил открит от експерти от военните лаборатории на Третия военномедицински университет в Чунцин и Китайския институт за медицински изследвания в Нанкин.

На второ място, рецептор-свързващият мотив на причинителя на болестта, който е отговорен за проникването на вируса в организма, е изключително подобен на SARS-CoV. Този вирус се разпространяваше през 2003 г.
И на трето място, коронавирусът е в състояние да активира фурин в S-протеина, поради което лесно влиза в клетките.
Природните коронавируси нямат тази способност.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar