Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Пред бой в парламента

/
/
3858 Views
Advertisement:

Advertisement:

Тази новина е в развитие! Очаквайте актуализация!

Напрежението ескалира в парламента.

Депутатите са наскачали и са буквално пред бой.

Искрата пламна в момента, в който трябваше да бъде гласуван законопроекта на Николай Хаджигенов за НСО, който определя лицата, които подлежат на охрана.

След резултатите председателстващата Росица Кирова обяви след гласуване, че законопроектът не е приет. Той бе подкрепен от 98 депутати, 1 “въздържал се” и 1 “против”, но Кирова каза, че няма 121 народни представители в залата и затова не се приема.

Това предизвика гнева на останалите депутати, които твърдят, че за предложения законопроект са нужни не 121 депутата, а повече от половината от присъстващите.

Последваха викове “У-у-у” и освирквания. “Ти четеш ли го този правилник?!”, обвини я депутатката Виктория Василева от ИТН. “Това не ти е общинския съвет във Видин”, се чу от залата.

Депутатите продължиха да спорят, а в един момент Маноил Манев от ГЕРБ и Николай Хаджигенов от ИБНИ си повишиха тон, сочеха се с пръст и Манев дори бе леко озаптен от свои колеги, тъй като нищо чудно да се бе стигнало и до физически сблъсък

Според законопроекта на Хаджигенов НСО трябваше да охранява само президента, премиера и председателя на парламента, а главният прокурор, министрите, заместник-председателите на парламента и бившите премиери, президенти и председатели на НС остават без охрана.

Росица Кирова излезе в 2 минутна почивка, за да провери все пак дали е била права.

Върна се и обяви, че решението й е правилно.

Депутати поискаха гласуването да се спре, а Кирова заяви: „Това, че не сте съгласни с решението и не сте си осигурили достатъчно мнозинство, за да мине – не е моя грешка”, обърна се към народните представители от „Има такъв народ” тя.

„Председателят на НС в момента абсолютно не е в час и не знае какво върши. Просто не може да обяви нищо”, каза Тошко Йорданов от ИТН.

Очаквайте подробности!


Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!