Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Президентите Радев и Путин заедно в Израел за 75 години от Холокоста

/
/
268 Views

На събитието ще присъстват още президентите на Франция Еманюел Макрон и на Германия Франк-Валтер Щайнмайер. От Великобритания пристига престолонаследникът принц Чарлз, а от САЩ – вицепрезидентът Майк Пенс

От 21 до 23 януари президентът Румен Радев ще бъде на посещение в Държавата Израел. Визитата на българския държавен глава е по покана на израелския му колега президента Реувен Ривлин по случай отбелязването на 75-ата годишнина от освобождаването на Освиенцим и Деня за възпоменание на Холокоста. Във възпоменателното събитие се очаква да участват над 40 държавни и правителствени ръководители от цял свят. По време на посещението си в Израел българският държавен глава ще бъде придружаван от съпругата си Десислава Радева. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Advertisement:

 

 

 

На събитието ще присъстват още президентите на Русия Владимир Путин, на Франция Еманюел Макрон и на Германия Франк-Валтер Щайнмайер. От Великобритания пристига престолонаследникът принц Чарлз, а от САЩ – вицепрезидентът Майк Пенс. Израел ще бъде представен от премиера Бенямин Нетаняху и от президента Реувен Ривлин.

Епицентър.БГ научи, че президентът Радев и съпругата му ще бъдат в един хотел с Владимир Путин.

На 21 януари Румен Радев ще проведе среща със своя колега Реувен Ривлин в президентския дворец в Ерусалим. Държавният глава ще разговаря в Кнесета и с председателя Юли-Йоел Еделщайн.

По-късно през деня българският президент и водената от него делегация ще се срещнат с членове на института „Яд Вашем“.

На 22 януари Румен Радев ще посети Центъра за мир и иновации “Перес“, както и компанията за автономни автомобили Mobilеye.

На 23 януари българският президент ще представлява страната ни на Петия международен форум за Холокоста в мемориала „Яд Вашем“. Официалното събитие, което отбелязва 75-ата годишнина от освобождаването на Освиенцим и Деня за възпоменание на Холокоста е под патронажа на израелския президент Реувен Ривлин. По-късно в Тел Авив Румен Радев ще присъства на премиерната прожекция на израелско-българския документален филм „Следващото поколение“ на българския режисьор Димитър Гочев. След края на филма държавният глава ще се срещне с представители на българската общност.

В рамките на визитата си президентът Радев ще проведе двустранни срещи със свои колеги.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar