Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Президентът към депутатите: Става въпрос за националната сигурност

/
/
532 Views
Advertisement:

Advertisement:

Държавният глава обяви тревожна новина за България.

Две кризи ще доминират през есента – здравната и мигрантската. Тяхното овладяване изискват организиране и финансов ресурс. Служебното правителство осигури финансовия ресурс, но за да могат тези пари да стигнат до хората е нужна актуализация на бюджета. Въпреки проведените дискусии не постигнахме консенсус. Това заяви президентът Румен Радев след Консултативния съвет за национална сигурност, предаде репортер на Novini.bg.

“Партиите считат, че този дебат трябва да сее води в НС. Аз смятам, че това е въпрос на националната сигурност”, обяви президентът.

Ива Митева: Не беше мястото в Президентството да се дебатира актуализацията на бюджета

“Ако този парламент си тръгне без да актуализира бюджета няма да има средства за закупуване на необходимите средства за медицински изделия и консумативи, няма да има средства за медиците, няма да има средствата за мярката 60/40, няма да се изплаща месечна помощ за семейства с деца до 14 години, няма да има средства за опазване на границата срещу миграционния натиск, няма да се изплаща помощ за отопление, няма да се изплаща пълния размер помощ на над 42 хиляди лични асистенти на хора с увреждания, няма да има повишение на пенсиите на хиляди пенсионери, които ще останат под прага на бедност”, предупреди президентът.

“В последните дни българите бяха шокирани от изтеклите записи за насилие над цивилни граждани от страна на полицията. Това заслужава внимание на цялото общество и аз приветствам решението за извънредно заседание на НС, както и на министъра на вътрешните работи да направи проверка по разследването на този случай. В Този казус трябва да се извърши внимателна преценка на всички факти и отговорности, трябва да се установи цялата верига на отговорност от насилниците до администраторите и политици, разпоредили насилието или такива, прикрили насилието”, смята Радев.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!