Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Президентът налага вето на промените в Изборния кодекс на ГЕРБ. Греховете на Борисов ще ги плащат следващите поколения

/
/
339 Views

Служителите на НСО вчера действаха по нареждане на стопанката на Народното събрание, това коментира държавният глава Румен Радев по повод силовото извеждане на протестиращите от парламента. „Проблемът не е в НСО, а в приемането на нефелни закони“, добави президентът.

Той отговори на появилите се призиви за закриване на НСО като обясни, че службата може да се закрие със закон и парламентът трябва да определи с такъв коя структура да поеме охраната на държавните органи, за които отговаря тя в момента.

Advertisement:

„Отдавна има всички условия управляващите да подадат оставка. Радикализацията на протеста е естествена“, коментира още президентът, като подчерта, че протестиращите са обиждани, неглижирани, а в някои случаи и бита от властта.

Управляващите се опитват да доразпределят порциите и намерят начин да манипулират изборите, смята Румен Радев. „България вече се осъзнава и няма да позволи нова манипулация на вота“, заяви той.

Президентът беше категоричен, че ще наложи вето на промените в изборния кодекс, защото оставането на хартиените бюлетини обезсмисля разходите за машинен вот.

 

 

 

„Хората искат парите от Брюксел да стигат до гражданите, а не до шкафовете на Борисов“, каза още Радев. Той коментира, че сме засипвани отдавна с пропаганда за успехите на управляващите, но тепърва ще станат ясни щетите, които Борисов е нанесъл на държавността. По негово мнение, Европа също започва да осъзнава какви са те.

„Ще стане така, че греховете и дълговете на Борисов ще ги плащат следващите правителства и поколения“, каза още президентът Румен Радев.

Категорично ще наложа вето на този закон. Така президентът Румен Радев коментира приетите вчера от Народното събрание промени в Изборния кодекс, съобщи Нова ТВ.

Радев говори пред журналисти, след като посети храма „Света София” по случай празника на столицата.

Гласуваме по избор – или на машина, или с хартиена бюлетина

Президентът коментира и извеждането в сряда на протестиращите от сградата на НС.

Относно призивите за закриване на службата, той коментира, че това може да стане със закон и именно парламентът е този, който трябва да каже коя друга служба ще поеме охраната на критичните обекти от национална сигурност.

Отдавна има всички условия кабинетът да подаде оставка, смята още Румен Радев. По думите му протестът се радикализира и това било нормално.

„Всяко протакане задълбочава кризата. Управляващите се опитват да направят така, че да повлияят на изборите”, заяви Радев.

„България е част от Европа. Показателно е, че дебатът за състоянието на демокрацията и върховенството на закона се води в Европейския парламент, докато българският парламент отрича съществуването на проблем”, коментира президентът. И отново поиска оставките на кабинета и главния прокурор.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar