Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Президентът поиска промени в Конституцията заради съдебната система

/
/
330 Views

 

Президентът поиска промени в Конституцията заради съдебната ...

„Липсата на достатъчно гаранции за независима и ефективна съдебна система създава опасности пред развитието на България като демократична и модерна държава. Някои проблеми от години се задълбочават и решаването им изисква промени в Конституцията“.

Това заяви държавният глава Румен Радев по време на заседание на Правния съвет към президента, съобщиха от пресслужбата му, пише dariknews.bg.

Advertisement:

 

 

На срещата бяха обсъдени предложенията и становищата, направени досега в хода на инициираните от президента консултации с представители на академичната общност, неправителствени организации и ръководители на институции в съдебната власт.

Засилването на гаранциите за защита на правата на гражданите, конституционният модел на съдебната власт и гарантирането на независимостта на съдебната система бяха сред акцентите на днешното заседание. Функциите на ВСС, отчетността на прокуратурата и контролът над актовете ѝ също бяха обсъдени от президента Радев и членовете на Правния съвет, заявяват още от президенството.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar