Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Президентът Радев: Членството на Северна Македония в ЕС трябва да се отложи. Няма друг изход

/
/
307 Views

Призовах правителството да подаде оставка. Не може правителство, което се интересува само от собственото си оцеляване да води страната в тази криза, това заяви пред журналисти държавният глава Румен Радев.

Президентът призова хората към спокойствие и стриктно спазване на мерките, както и да не се доверяват на някой „телевизионен спасител“. Той специално подчерта, че трябва да се оказва цялата възможна подкрепа на лекарите.

Advertisement:

Според Радев правителството се бори с кризата с „панически мерки и комсомолски ентусиазъм“. Той добави, че е изгубено ценно време, докато премиера и министрите му са обикаляли магистрали, багери и кравеферми.

 

 

 

Изходът изглежда само един – отлагане на преговорите за членство на Северна Македония в ЕС, докато не се сключи ясно, обвързващо двустранно споразумение между България и Република Северна Македония, каза Радев.

Според него това може да е нов договор, но може и да е анекс към Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество.

Не можем да внесем в ЕС омразата към България, коментира Радев и подчерта, че не трябва да оставяме външни фактори да влияят на нашето единство като народ и на културно-историческото ни наследство.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar