Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

През нощта започва застудяване, идват дъждове и ветрове

/
/
298 Views

През нощта в по-голямата част от страната облачността вече ще е значителна, в Централна и Източна България ще има валежи от дъжд, на отделни места в Предбалкана и североизточните райони ще е примесен със сняг. Минималните температури ще са м/у минус 2° и +3°, в София около нулата, предаде БНТ.

Максималните ще се понижат чувствително и ще са м/у 8° и 13°. И през деня в повечето райони ще преобладава облачно време. На отделни места в Източна България ще превалява дъжд, преди обяд примесен със сняг. В западните райони от страната облачността ще е разкъсана. Вятърът ще е слаб до умерен от север-северозапад.

Advertisement:

Много ветровито ще бъде в планините с умерен, временно силен северозападен вятър, с който ще продължи да нахлува по-студен въздух и температурите по най-високите върхове вече ще са близки до обичайните около минус 6-7°.

 

 

 

 

В планинските курорти от минус 3° на Алеко до +2° в Банско. В масивите от Централна и Източна България облачността ще е значителна, а в Рила и Пирин – променлива. На много места в Стара планина и Родопите ще има валежи от сняг. Опасността от лавини извън обработените ски писти в курортите остава голяма.

Предимно облачно ще бъде и в източните райони на Балканите, на места в валежи от дъжд и сняг. Дъжд ще вали също и в Гърция, а в останалата част от полуострова ще е преобладава слънчево време.

Слънчево ще бъде също за пореден ден в Западна и Централна Европа, както и в Италия и в повечето райони от Пиринейския полуостров. Дъжд ще превали само на отделни места в Испания. В Източна Европа ще бъде облачно, със слаби валежи предимно от сняг.

У нас, с предстоящото застудяване, температурите през новата седмица ще се доближат до обичайните за сезона. В понеделник главно в североизточната половина от страната ще превали дъжд, в планините и планинските райони – слаб сняг. Във вторник облачността ще се задържи значителна, но вечерта ще започне да намалява и на 3 март ще преобладава слънчево време, а дневните температури ще се повишат и на места ще достигнат 17°. Сутрешните обаче в повечето райони ще са между минус 4° и 1°. В четвъртък ще бъде предимно слънчево, със сутрешни мъгли на места в Източна България и по поречието на Дунав. Дневните температури още малко ще се повишат, сутрешните ще са почти без промяна.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar