Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Преизчисляват служебно пенсиите по нова схема

/
/
793 Views
Advertisement:

Advertisement:

Снимка Булфото

Предстои ново преизчисление на пенсиите у нас. От 1 април Националният осигурителен институт ще преизчисли служебно пенсиите на работещите пенсионери с натрупания допълнителен стаж за предходната година.

Механизмът е автоматичен и за следващите години, като вече не се налага да бъде подавано заявление. Заявление ще се подава единствено в случаите, когато работещите пенсионери пожелаят преизчисляването да се направи, освен със стажа и с осигурителния доход, пише bgonair.bg.

От НОИ обаче посочват, че не за всички работещи пенсионери това е добър вариант. Според експертите заявление могат да подадат хората, които работят на осигурителен доход, който надхвърля, поне с малко нивата на осигурителния доход, от който е изчислен техният индивидуален коефициент при пенсионирането.

Advertisement:

1 Comments

  1. Видяхме го вече. Преизчисляват пенсията, но щом е под 300лв не тия увеличават. Все едно не си работил. Този, който си е в къщи 300лв,този,който е внесъл 1200лв осигуровки за изтеклата година и пенсията му става 298лв пак получава 300лв,. Едните от 250 на 300 другите от 298 на 300лв първите са си били в къщи, а другите са ходили на работа цяла година?

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!