Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Премиерът напомни за 4-и път на пенсионерите: Аз ви давам по 50 лева

/
/
791 Views

ад 2 милиона възрастни хора ще получат допълнителни 50 лева към пенсиите си и за месец ноември. За целта отпускаме близо 106 млн. лв. по бюджета на държавното обществено осигуряване. Това напомни за четвърти път премиерът Бойко Борисов. Предстоят още четири такива транша – месечната добавка ще се изплаща до март 2021 г., като всяко решение на правителството за превеждане на месечната сума към НОИ е удобен повод за малко самореклама, пише Сега.

Борисов не пропуска да си изпроси благодарности и при обиколките си из страната с джипката, където често пита пенсионерите добре ли е с 50-те лв. Проблемът е, че след спирането на добавките през март, доста пенсионери ще усетят липсата им, защото увеличението на редовите пенсии ще е само с 5%, и то от юли.

Advertisement:

Премиерът още веднъж напомня и че догодина минималната пенсия ще стане 300 лв. Това според управляващите е голяма заслуга, но на практика представлява подмяна на пенсионно-осигурителния модел у нас, тъй като от 1 януари 2021 г. всеки втори пенсионер ще получава една и съща пенсия, която няма да има нищо общо с индивидуалния му осигурителен принос. Борисов не коментира тези ключови за осигурителната ни система въпроси. Вместо това дежурно уверява: „Грижата за възрастните хора е наш дълг и неотменен ангажимент. Дължим на пенсионерите достойни старини и те могат да разчитат на нашата подкрепа!“.

Advertisement:

1 Comments

  1. Е-е, Борисов го е казал хубаво. Нека има повече такива думи. Но като гледам какво пише по-нататък… Е-й-й… това у България всеки втори е счетоводител бе (да не споменавам мамицата му) и веднага като комунистите плаче. Като че ли от него ги вземат тия пари. От такива боклуци сме на това дередже. Но-о… ние ще останем, тия плампала – не! Борисов прави каквото може. Плямпалата не правят нищо. Или, бидейки дърти комуняги, завиждат. Да им… нататък се знае.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar